Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ

 

«З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ»

(З досвіду роботи Обухівської ЦРБ Київської області)

 

21 листопада,  народ України відзначає День Гідності та Свободи. Невід’ємною традицією сучасних свідомих українців є належне вшанування громадянського подвигу, патріотизму й мужності героїв, які виступили на захист демократичних цінностей та не пошкодували навіть власного життя задля оновлення Української держави. 

З нагоди  пам’ятної дати в Обухівській районній бібліотеці для дорослих відбувся урок гідності «З Україною в серці». На захід завітали керівники району - голова Обухівської районної ради Шушаков К.О. та виконуючий обов’язки голови Обухівської РДА Коваленко С.І., учасник Революції Гідності Новохатько О.П., старшокласники Григорівської сільської ЗОШ, педагоги, працівники районної державної адміністрації, районного відділу освіти, районної газети «Обухівський край», краєзнавчого музею імені Ю.К.Домотенка, та ін.

Коли і чому виникла революція Гідності та чим вона була для України розповіла завідуюча бібліотекою для дорослих Храпач Л.І. У своїй розповіді вона підкреслила, що гідність – це поняття моральної свідомості. І тільки той, хто має гідність, може знайти в собі сили робити те, що вважає за потрібне, незважаючи на страх смерті.

У своєму зверненні до присутніх голова Обухівської районної ради Костянтин Шушаков зауважив, що Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013-2014 років стали символом Свободи і Гідності українського народу. Українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Виконуючий обов’язки голови Обухівської РДА Сергій Коваленко закликав всіх пам’ятати героїв Майдану, героїв Небесної Сотні, героїв АТО та робити все можливе, щоб подвиг цих мужніх людей не був марним.

Згадав та поділився своїми спогадами про події 2013-2014 років учасник революції Олексій Новохатько

Біля книжкової виставки «Україна – територія Гідності та Свободи» бібліотекар Василенко Г.М. зробила огляд літератури.

Своєю непохитністю та самопожертвою герої майдану заслужили шану та повагу усіх співгромадян. Світлу пам’ять активістів, полеглих на Майдані Незалежності, вшанували хвилиною мовчання.     

Світла та вічна пам’ять воїнам, які віддали життя за Україну!

Герої не вмирають!

Л.І.Кобилінська –

директор Обухівської

РЦБС Київської області