Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Зустріч з воїнами АТО у Києво-Святошинській центральній районній бібліотеці для дорослих

 

Сила нескорених

(Зустріч з воїнами АТО у Києво-Святошинській центральній районній бібліотеці для дорослих)

14 жовтня – День захисника України, день українського козацтва, свято Покрови.

Президент України Петро Порошенко Указом від 14 жовтня 2014 року№806/2014, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості встановив 14 жовтня Днем захисника України.

У Києво-Святошинській центральній районній бібліотеці для дорослих до цієї дати оформлена книжкова-ілюстративна виставка  «Величне ім'я – Вітчизни захисник», на якій  представлені найсвіжіші матеріали з періодичних видань та видань краєзнавчої тематики.         Працівники бібліотеки   зібрали біографічні відомості з посиланнями на джерела, які доповнюють  інформацію  про загиблих Героїв – учасників АТО,  наших земляків.

11 жовтня 2018 року у бібліотеці для дорослих відбулася уже традиційна зустріч учасників АТО з читачами бібліотеки, присвячена Дню захисника України. Зворушливі виступи добровольців Скаковського Богдана, Давиденка Сергія і Заречнєва Ярослава не залишили нікого байдужими. Вони розповіли про непрості часи, які їм довелося пережити на фронті. Щире привітання для героїв АТО підготували учні ЗОШ №2 зі своєю вчителькою Литвин Л. М. Активну участь у заході прийняли учні  9 класу ЗОШ №3.

Пам'ять загиблих учасників АТО вшанували хвилиною мовчання. Вдячні слухачі, читачі бібліотеки подарували воїнам і квіти.

В процесі заходу були використані матеріали, що розміщені на сайті КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», в рубриці «історичний лікбез» по темі історії українського козацтва.