Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Героям слава

 Героям слава, кажемо по праву, бо дух козацький в серці не погас

(з досвіду роботи Ставищенської ЦБС Київської області)

 

14 жовтня в Україні відзначають День захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва.

З метою вшанування пам’яті героїв національно-визвольних змагань, мужності та героїзму сучасних захисників суверенітету і територіальної цілісності України – воїнів АТО, вихованню патріотизму в Ставищенській районній бібліотеці для дітей проведено урок мужності «Героям слава, кажемо по праву, бо дух козацький в серці не погас» з учнями 9-А кл. (класний керівник  Л. Г. Демич), 8-А кл. (класний керівник Л .П. Петренко) Ставищенської НВК №1.

Діти читали вірші, присвячені героям-захисникам, слухали розповідь учасника АТО  П. Г. Барміна про події на сході України. Павло Григорович продемонстрував   прапор України, який він привіз з Донбасу з підписами  й побажаннями від своїх друзів-військових. І наголосив, що   український прапор  - наша головна святиня, за яку віддають життя захисники Батьківщини.

Протоієрей Андрій Пустовгар зробив екскурс в давню історію України (хрещення Київської Русі-України), познайомив присутніх з  походженням Свята Покрова Пресвятої Богородиці, покровительниці українського козацтва.

В підготовці матеріалів до проведення Дня захисника України та Дня українського козацтва були використані джерела інформації, що розміщені в рубриці "Історичний лікбез"  на сайті КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей".

Л. М. Васильєва,

завідуюча Ставищенської районної бібліотеки для дітей 

Київської області