Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Пора літніх канікул

 Пора літніх канікул

(З досвіду роботи бібліотек Баришівської РЦБС Київської області)

 

Швидко спливає час... І знову літо манить до себе дітвору усіма принадами

літнього відпочинку. Беззаперечно, літні канікули - найцікавіша пора для дітей, час захоплюючих пригод і подорожей, нових знайомств та зустрічей. 

29 травня Баришівська районна бібліотека для дітей гостинно відчинила двері для відвідувачів пришкільного оздоровчого  табору «Веселкова країна» (вчителі: А. В. Зуб, Л. М. Карпенко, В. В. Пустовіт), який діє при Баришівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.Зерова.

Читачі відправились у тривалий навколосвітній круїз океаном Розваг під назвою «Веселковий світ дитинства»! А розваг було дуже багато!  Адже в океані є безліч чарівних островів. І на всіх цих островах побували учасники свята.

В житті кожної дитини є людина, дорожча від усіх. Це та, яка народила, ростила, яка вчила ходити і говорити, яка піклується і виховує, яка вчить любити і дбати про рідну землю: вона наймиліша і найкрасивіша, вона потрібна всім, без винятку. І це – мама. 

Отже, І острів нашого океану Розваг – це острів Мами. Діти  розповідали  вірші про маму, відгадували  загадки про маму,  прислів’я, розповідали про своїх мам.

Наступна  зупинка  була - Острів Українських Символів. І тут на малечу  чекала  народознавча вікторина ,з якою вони справилися на відмінно.

Читачі швидко та легко виконували всі завдання, які їх чекали на острові «Загадок» та острові «Наші перетворення». А далі помандрували на острови «Приказок та прислів’їв» і  «Спробуй казку відгадати». Завершили подорож на острові «Кулінарія», де за описом інгредієнтів потрібно було відгадати українську народну страву.

Пізнавальним був перегляд мультфільму «Канікули», під час якого діти отримали корисні поради, як поводитися на сонці під час відпочинку.

Завершилася подорож переглядом улюблених мультфільмів.

Читачі отримали неймовірні враження та яскраві емоції, які будуть супроводжувати їх все літо.

О. Биба

завідувач Баришівською районною бібліотекою для дітей 

Київської області