Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Хай щастю дитини не буде кінця

Хай щастю дитини не буде кінця

(З досвіду роботи бібліотек Баришівської РЦБС Київської області)

   «Захист дитинства у цілому світі 

Це місія честі, любові, добра. 

Заради майбутнього треба нам жити 

Прекрасне і вічне нехай не вмира!»

 

У перший день літа ми традиційно відзначаємо Міжнародний день захисту дітей, одне із найдавніших міжнародних свят. Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей 1 червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року,  і вже 1950 року  був відзначений перший Міжнародний день захисту дітей. В Україні цей день відзначається  із 1998 року. І в  1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини . Кожна дитина має повне право бути захищеною,  має право  на повноцінне дозвілля й відпочинок, щоб  розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.       

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей,  30 травня   тепле сонечко  закликало своїми промінцями до Баришівської районної бібліотеки для дітей  веселу  дітвору , а саме учнів 1-В класу Баришівської ЗОШ І-ІІІ ст.. ім. М.Зерова (вчитель: Л. М. Карпенко) на  казковий вернісаж «Ми до тебе, казко, в гості завітали».

Відвідувачів  гостинно привітали казкові герої:  Королева книг – Вікторія Шовть (учениця 7-А класу) та Незнайко – Назар Щербак (учень 5-В класу). Вони радо зустрічали малечу. Королева книг відкрила двері в чудовий , чарівний, дивовижний світ Книжкового королівства – бібліотеку, розповіла про свої книжкові володіння. Діти посперечалися з Незнайком, а чи потрібно читати книги та переконали його, що потрібно подружитися з книгою. В свою чергу, він погрався з дітьми в гру «Так чи ні?» та «Від кого СМС?». Малеча із-задоволенням  показали свої знання під час проведення гри-вікторини «Відгадай казкового героя», «Загадки» .

Завідуюча бібліотекою О. І. Биба презентувала книжково-ілюстративну виставку «В літні пригоди з цікавою книгою», на якій представлені різноманітні книжкові видання для дітей та періодичні видання: «В гостях у казки», «Вечірня казка», «Колобочок».

Закінчилась зустріч переглядом мультфільмів за мотивами українських казок: «Івасик-Телесик», «Колосок», «Лисиця та журавель».

Діти, які були присутніми, отримали багаж знань та море позитивних емоцій. Та на цьому Свято дитинства не завершується, адже попереду найулюбленіша пора усіх школярів - літні канікули. Проте, книга влітку не відпочиває, так само, як і бібліотека, а чекає на нових читачів.       

 Л. Германчук

провідний бібліотекар Баришівської 

районної бібліотеки для дітей

Київської області