Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Свято вишиванки у Ставищенській районній централізованій бібліотечній системі Київської області

 Свято вишиванки у Ставищенській районній централізованій бібліотечній системі Київської області

У Ставищенській районній бібліотеці для дітей проведено свято вишиванки «У вишиванці я іду по світу» з читачами-учнями 3-Б класу Ставищенського НВК №2 ( класовод: Л. В. Сович). Діти почули розповідь про те, що вишивка – це один із найдавніших та найпоширеніших видів народної творчості, якими славляться українські майстрині, дізналися про основні кольори народної вишивки, яка є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. А тому всі мами намагаються вдягнути своїх дітей у вишиванки.Учасники заходу читали вірші,  присвячені Україні, українським вишиванкам.  Демонстрували свої вишиванки і бібліотекарі дитячої бібліотеки Н. І. Шушківська та В. В. Міщенко

 Л. Васильєва,

 завідуюча Ставищенською районною бібліотекою для дітей

Київської області

 

 

«Я одягаю вишиване» -  популяристично-виховна акція до Всесвітнього дня вишиванки у с. Гейсиха. Дорослі гейсищани не лише самі зодяглися у вишиваний одяг, а й долучили до народних традицій дітей. 

 Л. Антонюк,

бібліотекар бібліотеки-філії с. Гейсиха

Ставищенської РЦБС Київської області

 

У бібліотеці-філії с. Стрижавка проведено флешмоб до Дня вишиванки «А я іду по світу в вишиванці». Читачі приходили до бібліотеки у вишиванках. Бібліотекар розповіла  читачам історію вишиванки, діти читали вірші та співали пісні про вишиванку, а потім здійснили прогулянку селом у вишиванках.

Максименко Л. О.,

бібліотекар бібліотеки-філії с. Стрижавка 

Ставищенської  РЦБС Київської області