Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

"Не стань живим товаром"

 "Не стань живим товаром"

Урок-бесіда

(З досвіду роботи Славутицького ЗБІЦу Київської області)

 

Тема сучасного рабства виявилась дуже знайомою для читачів-учнів 6-го класу, які  відвідували ЗБІЦ 27-го лютого з засобів мас-медіа та інтернету. 

Спочатку вирішили розібратися,  які види рабства існують.Читачі назвали сексуальне і трудове рабство та навели багато прикладів  із життя різних людей,  які вони бачили в інтернеті або по телевізору. 

 Подивившись соціальні ролики, учасники заходу дійшли спільної думки,  що суспільство не повинно бути байдужим, а, навпаки, воно повинно активно впливати на те,щоб зупинити  розповсюдження рабства в нашій країні.

Читачі-учні були шоковані, дізнавшись, що таліби купляють семирічних хлопчиків, щоб зробити з них терористів-смертників. Їх  продають батьки, заздалегідь знаючи,  яка доля чекає на їх дітей.

Поняття "трафикінг" було нове для слухачів. Вони навіть не знали, що в світі існує торгівля людьми для трансплантації органів. Це найжахливіший вид злочину. Це ганьба для людського суспільства.

Велику кількість  дітей викрадають, щоб зробити із них донорів для багатих клієнтів, які платять купу грошей за здорові нирки або інші органи.

Прослухавши ці вражаючі факти, читачі поставили питання: чому ми не робимо ніяких зусиль, щоб знищити це зло назавжди. Присутні дуже зраділи, коли дізнались, що існують організації,  які допомогають визволити з полону багатьох постраждалих.

На прикінці заходу читачі засудили тих,  хто  привласнює чужі життя , і примушує інших працювати на них.  Тому кожен повинен боротися проти  рабства в сучасному суспільстві і потрібно зробити такі закони, які не дозволять йому далі процвітати.

 

О. В. Кропта

керівник сектору клубної роботи 

Славутицького ЗБІЦу Київської області