Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Милує душу дивний світ»

 Поетичний вечір 

«Милує душу дивний світ»

(з досвіду роботи Баришівської централізованої бібліотечної системи Київської області)

 

7 лютого в Баришівській районній бібліотеці для дітей відбувся поетичний вечір «Милує душу дивний світ». Працівники бібліотеки підготували його спільно з бібліотекарем шкільної бібліотеки Баришівського НВК гімназія - загальноосвітня школа 1-3 ступенів М. М. Милашевич  та волонтером - Н. В. Шило.

 Вечір був присвячений творчості нашої землячки з міста Березань  поетесі Галині Миколаївні Фесенко.

Ведуча вечора, завідуюча Баришівською районною бібліотекою для дітей О. І. Биба, розповіла про життєвий і творчий шлях поетеси, адже доля цієї творчої натхненної жінки сповнена багатьма цікавими зустрічами, вагомими здобутками на літературно-мистецькій ниві. 

       Галина Фесенко народилася   у м. Березані. В 1999 році закінчила Березанську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №3 та місцеву школу мистецтв по класу фортепіано та вокал . Має дві  вищі освіти.      

З 2005 року працює в Березанській філії Міжрегіональної академії управління персоналом на посаді викладача, а з 2012 року – на посаді директора філії.

      Перша збірка поетеси «Я з хлібом-сіллю зустрічаю тебе, Весно…» побачила світ у 2009 році, друга  «Із кроку в крок» у 2016 році.  З 2015 року Г. М. Фесенко є керівником місцевої літературної спілки «Калинове гроно».

Непомітно за теплим спілкуванням з читачами-учнями  10 класу (класний керівник О. М. Савків) та  8-А класу (вчитель української мови та літератури Т. М. Нагорна) Баришівського НВК  пройшов час. Затамувавши подих  діти дослухалися до слів поетеси.

Вірші пані Галини – це щира сповідь жінки, яка любить свою Батьківщину і вболіває за її майбутнє. Вона - справжній борець за Україну, її незалежність. Поезія пані Галини – це стан її душі, це неспокій, безсоння і свято Духу над банальною прозою буття…

Особливо сподобались  читачам-учням  пісні  на її власні вірші «Там, де верби, біля броду» та  «Волошкове поле» у виконанні авторки. Близько 40 віршів поетеси покладено на музику.   

       З великим задоволенням  читачі-учні 10 класу Брилюк Юлія, Юр Оксана, Матвійчук Анна, Костенко Єва декламували вірші Г. М. Фесенко.

Закінчився вечір автограф-сесією. Галина Миколаївна Фесенко подарувала книги для читачів Баришівської  районної бібліотеки для дітей, Баришівської районної бібліотеки для дорослих,  шкільної бібліотеки Баришівського НВК та учнів школи.

Лавріненко Н. І. -  

зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської РЦБС

Київської області