Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Професійний імідж бібліотекарів

КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" (генеральний директор: М. П. Зніщенко) 12 вересня 2018 року, згідно Плану роботи на 2018 рік управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації (начальник: Подолянець І. І.), провела обласний тематичний тренінг "Професійний імідж бібліотекарів", в якому взяли участь (директори РЦБС, завідувачі районних, міських, сільських бібліотек та бібліотек ОТГ) Броварської, Вишгородської, Києво-Святошинської, Миронівської, Переяслав-Хмельницької районних централізованих бібліотечних систем та завідувачі бібліотек Узинської, Великодимерської, Калитянської ОТГ Київської області (Програма).

 Про складові та завдання з удосконалення професійного іміджу бібліотекарів значну увагу у своєму вступному слові приділила заступник директора по науковій роботі КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" Л. П. Соляник.

Методичні поради за темою "Ініціативний бібліотекар - запорука ефективної роботи з читачем" запропонувала присутнім головний методист С. С. Нікольська.

Про досвід та важливість роботи бібліотек з читачами з особливими потребами проінформувала  головний бібліотекар С. В. Ткач.

Навчальну частину тренінгу розробила та провела завідувач відділу довідково-бібліографічної та інформаційної роботи Н. В. Острікова.

В рамках тематичного тренінгу виступили, провели інформаційну презентацію та відкритий перегляд правової літератури начальник головного  управління юстиції в Київській області Р. В. Роєнко, заступник начальника О. М. Бабенко, провідний спеціаліст О. В. Дворко та головний спеціаліст  В. О. Дзябко.

Фотографування тренінгу здійснювала завідувач відділу естетичного виховання Юлія Трунова.

Підсумки тематичного тренінгу "Професійний імідж бібліотекаря" підбила заступник директора по науковій роботі Л. П. Соляник.

Творче і плідне практично-теоретичне навчання, яке мало позитивний резонанс від учасників тренінгу, буде корисне в їх щоденній і перспективній роботі та удосконаленні форм профпідготовки спеціалістів РЦБС та бібліотек ОТГ Київської області безпосередньо на базі їх бібліотек.