Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

"Традиційні та інноваційні послуги сучасної бібліотеки в обслуговуванні читачів різних вікових категорій"

3 липня 2018 року, згідно Плану роботи управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації на 2018 рік, КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" провела обласний семінар за участю завідувачів відділів обслуговування районних і міських централізованих бібліотечних систем Київської області за темою: "Традиційні та інноваційні послуги сучасної бібліотеки в обслуговуванні читачів різних вікових категорій" (програма семінару додається).

Відкрив обласний семінар генеральний директор КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей", кандидат історичних наук, заслужений працівник культури України Зніщенко М. П. В своєму виступі він зробив акценти на основні завдання та напрямки в діяльності бібліотек Київської області по просуванню читання та залучення читачів, наголосив, що важливим орієнтиром в цьому контексті є сучасний читач з його запитами, потребами та проблемами, читач епохи перебудов, трансформації та буму розвитку новітніх технологій.

Заступниками директора Л. П. Соляник, Л. В. Смисловською, завідувачами відділів О. М. Литвин, Н. В. Остріковою та завідуючою сектором відділу обслуговування 5-9 класів Ткач С. В.  КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" були надані ґрунтовні консультації та змістовні інформації і методичні поради у відповідності до теми семінару та з актуальних питань бібліотечного обслуговування дитячого і дорослого населення області, виходячи з вимог сучасності.

Під час роботи семінару відбулися професійні діалоги з актуальних проблем та професійних питань діяльності бібліотек в реалізації проектів місцевих громад. В обговоренні взяли участь завідувачі відділів обслуговування та методисти з Вишгородської, Києво-Святошинської, Таращанської, Макарівської РЦБС та Білоцерківської, Ірпінської МЦБС. Вони поділилися досвідом роботи з питань: співпраця з письменниками краю; партнерство з національними творчими осередками; організація роботи поза межами бібліотеки; співпраця бібліотеки і влади та проінформували про цікаві форми роботи, які вони застосовують в своїй діяльності. 

Підсумки обласного семінару, його плідної роботи підвів генеральний директор КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" М. П. Зніщенко.