Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Бібліотеки ЦБС і бібліотеки ОТГ: партнерство та координація діяльності»

 22 березня 2018 року на базі КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» відбувся обласний семінар за участю завідувачів бібліотек об’єднаних територіальних громад Київської  області за темою: «Бібліотеки ЦБС і бібліотеки ОТГ: партнерство та координація діяльності» (програма - тут).

  В роботі обласного семінару взяли участь 17 завідувачів бібліотек з 9-ти ОТГ, які на сьогоднішній день існують в Київській області.

 У вступному слові директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», кандидат  історичних наук, заслужений працівник культури України М. П. Зніщенко зупинився на тому, що сьогодні бібліотека є складовою частиною громади як центр задоволення потреб громадян у публічній інформації, як інформаційний посередник між владою та громадою, як центр формування інформаційних мотивів для громади, як соціокультурний центр.

 В роботі обласного семінарі взяла участь  і виступила з грунтовною, детальною і конкретною інформацією у відповідності до теми семінару  головний спеціаліст управління культури, національностей та релігій Київської облдержадміністрації В. М. Гонтарук, та надала вичерпні відповіді на низку питань.

  Працівниками КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» були надані всебічна інформація та конкретні консультації згідно програми семінару з використанням мультимедійних засобів; проведено анкетування.

 Відбулися обопільно корисні діалоги, дискусії, обмін думками.

  В роботі семінару також взяла участь начальник відділу культури, національностей, молоді та спорту Калитянської ОТГ - Ткаченко Є. В., яка окреслила низку проблем перехідного процесу в ході адміністративно-територіальної реформи і функціонування закладів культури в ОТГ.

Підвів підсумки обласного семінару директор КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" М. П.Зніщенко.