Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Звітно-виборча конференція Української асоціації працівників бібліотек для дітей

На базі Київської обласної бібліотеки для дітей 1 грудня 2016 року відбулася звітно-виборча конференція Української асоціації працівників бібліотек для дітей, в якій взяли участь дирекція та провідні працівники Національної бібліотеки України для дітей (генеральний директор : А. І. Гордієнко), дирекція та працівники Київської обласної бібліотеки для дітей (генеральний директор М. П. Зніщенко), директори, заступники директорів та інші представники обласних та центральних міських бібліотек для дітей України.

Свою змістовну і цікаву звітну доповідь до уваги присутніх представив Президент Української асоціації працівників бібліотек для дітей, генеральний директор Київської обласної бібліотеки для дітей, кандидат історичних наук , заслужений працівник культури України М.П. Зніщенко. Також було заслухано звіт голови Ревізійної комісії Л. П. Полікарпової – заступника директора зі звязків з громадськістю Національної бібліотеки України для дітей. Учасникам конференції була надана інформація і про роботу секцій. Шляхом голосування роботу Президії, Ревізійної комісії було одностайно визначено як задовільну.

За пропозиціями, активним ретельним обговоренням кандидатур та голосуванням учасники звітно-виборчої конференції обрали новий склад Президії Української асоціації працівників бібліотек для дітей в кількості 9-ти осіб, Ревізійну комісію та сформували сектори за основними напрямами діяльності.

Одностайно на новий 3-річний термін було обрано Президентом Української асоціації працівників бібліотек для дітей Аллу Іванівну Гордієнко – генерального директора Національної бібліотеки України для дітей, заслуженого працівника культури України, віце-президентом було обрано Миколу Павловича Зніщенка – генерального директора Київської обласної бібліотеки для дітей , кандидата історичних наук, заслуженого працівника культури України, головою Ревізійної комісії обрано Людмилу Петрівну Полікарпову – заступника генерального директора зі зв’язків з громадськістю Національної бібліотеки України для дітей.

Учасники конференції обговорили актуальні питання та проблеми галузі, намітили шляхи їх подолання і визначили пріоритети модернізації спеціалізованих бібліотек для дітей, збереження їх мережі, удосконалення бібліотечно-інформаційного обслуговування читачів-дітей у відповідності до розвитку України як сучасної європейської держави.

Звітно-виборча конференція Української асоціації працівників бібліотек для дітей відбулася в професійно-дружній, плідній, творчій атмосфері, у форматі якісного, корисного спілкування високопрофесійних фахівців, яким не байдуже майбутнє країни.


Доповідь президента громадської організації "Українська асоціація працівників бібліотек для дітей" М.П.Зніщенко