Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Виїзд до бібліотек Білоцерківської районної централізованої бібліотечної системи

11-12 липня 2017 року дирекцією та спеціалістами КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" (директор М.П.Зніщенко), як науково-методичним, координаційно-консультативним, інформаційним центром з питань бібліотечно-інформаційного обслуговування дитячого і дорослого населення Київської області, було здійснено виїзд з метою комплексного обстеження, вивчення діяльності і надання науково-методичної та практичної допомоги бібліотекам Білоцерківської районної централізованої бібліотечної системи (директор Л.В.Зінченко, зав. метод. відділу Л.А.Савич). Під час виїзду було обстежено, вивчено діяльність та надано методичну і практичну допомогу Білоцерківській центральній районній бібліотеці, бібліотекам-філіям с. Озерна (завідувач: В.В.Шутенко), с. Шкарівка (завідувач: К.В.Степанова), с. Терезине (завідувач: Н.І.Ільченко).

Білоцерківська РЦБС має найбільшу бібліотечну мережу в Київській області (53 бібліотеки-філії) . Білоцерківська районна центральна бібліотека - потужний методичний, інформаційно-бібліографічний центр для бібліотек свого регіону. Висококваліфіковані творчі, здібні спеціалісти фахово надають суттєву і дієву допомогу (методичну і практичну) сільським бібліотекам-філіям, творчо будують свою роботу з усіх напрямків бібліотечної діяльності, наданні бібліотечних послуг різним віковим категоріям читачів та створюють ефективне, активне, культурно-творче середовище для місцевих громад свого регіону.

Бібліотека-філія с. Озерна (завідувач В.В.Шутенко) має міцні творчі стосунки з місцевою сільською владою (сільський голова - Ю.Ю.Дробович). В бібліотеці зроблено гарний ремонт, опалення; передплачено періодичні видання в 2017 році на 1300 грн.; здійснюється фінансове забезпечення проведення масових заходів бібліотеки: (призи, солодощі тощо). Бібліотеку вирізняють творчій підхід в роботі (створено зону творчого розвитку читачів), зразкове ведення документів первинного обліку (щоденники, формуляри), каталогів, картотек.

Від бібліотеки-філії с. Шкарівка (завідувач К.В.Степанова) - неперевершене враження!

Супер - сучасна бібліотека на селі. Розташована в сільському будинку культури. Зроблено і в СБК і в бібліотеці сучасний ремонт, віконні ролети, нові сучасні бібліотечні меблі, комп'ютери, підключення до інтернет-мережі, WI-FI. Окрема кімната для творчого розвитку читачів. За все це ─ велика подяка сільському голові Шкарівки А.Г.Бондару. Високий професійний рівень, особисті здібності, привабливість, сучасність та чуйне ставлення до читачів і мешканців села завідувача Шкарівською бібліотекою-філією Степанової Катерини Вікторівни роблять бібліотеку справжнім сучасним бібліотечно-інформаційним центром для місцевої сільської громади. Бібліотека творчо співпрацює з місцевою владою, сільським будинком культури, школою, громадськими організаціями села. В бібліотеці постійно багато читачів, бо є чим цікавим зайнятися: ляльки-мотанки, малювання, витинанки; виписування кулінарних рецептів, "подорожі" інтернетом; цікаві нові книги, газети, журнали; отримання будь-якої інформації - письмово, віртуально тощо. Сучасний естетичний дизайн, сучасне обладнання, оснащення, сучасний вигляд бібліотеки і бібліотекаря роблять цей культурний осередок зразком бібліотеки сьогодні і, на жаль. для багатьох інших сільських бібліотек області, та і України, зразком бібліотеки тільки "завтрашнього дня".

Сільський голова с. Шкарівка А.І.Бондар зі своїм депутатським активом - керівник з великої літери для своєї місцевої громади і шкарівська громада - це активні, сучасні, працьовиті, самодостатні люди.

Сільську бібліотеку-філію с. Терезине очолює справжній майстер бібліотечної справи, подвижницької вдачі Н.І.Ільченко. Краєзнавча робота даної бібліотеки заслуговує на поширення її досвіду. Бібліотека - справжній культурно-інформаційний осередок для мешканців села.

Сільський голова с. Терезине В.В.Гаєвський постійно дбає про свою місцеву громаду, зміцнюючи матеріально-технічне забезпечення бібліотеки (ремонт бібліотеки на 200 тис. грн.; придбання комп'ютерної техніки та підключення до мережі інтернет; виділення коштів на передплату періодичних видань - 4 тис. грн. на 2017 рік та придбання нової літератури - 4-5 тис. грн. щорічно тощо).

Під час виїзду з комплексним обстеженням в бібліотеки Білоцерківського району дирекцією та спеціалістами КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" (директор М.П.Зніщенко) надано методичну і практичну допомогу з питань:

  • організації, розвитку, удосконалення та розкриття документального фонду;
  • запровадження Універсальної десяткової класифікації (УДК);
  • ведення документів обліку бібліотечної роботи;
  • створення бібліотечних комунікативних зон;
  • спектру бібліотечних комунікативних послуг;
  • використання нових технологій в застосуванні нових форм роботи з читачами;
  • з різних інших актуальних питань бібліотечної діяльності.

КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" висловлює велику подяку начальнику відділу культури, національностей та релігій Білоцерківської районної державної адміністрації Бичеку Роману Валерійовичу та сільському голові с. Черкас Курінному Віктору Валентиновичу за забезпечення комфортних умов роботи під час комплексного вивчення діяльності бібліотек Білоцерківського району.