Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Відкриття Всеукраїнського Тиждня дитячого читання на базі бібліотеки для дітей Ірпінської МЦБС

23 березня 2017 року на Київщині стартував традиційний Всеукраїнський Тиждень дитячого читання, який в бібліотеках для дітей Київської області проходить під девізом "Хай Україна розквітає, а книга нас усіх єднає!".

Урочисте відкриття Тижня, як загальнообласний захід, було проведено на базі бібліотеки для дітей Ірпінської міської централізованої бібліотечної системи (директор – О.Є.Циганенко, заст. директора по роботі з дітьми – А.М.Набок).

Генеральни й директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», кандидат історичних наук, заслужений працівник культури України, віце-президент ГО "Українська асоціація працівників бібліотек для дітей" М.П.Зніщенко, заступник генерального директора по науковій роботі, заслужений працівник культури України Л.П.Соляник, завідувачі відділів О.М.Литвин, Н.В.Острікова, Т.П.Грабко, Л.В.Смисловська були гостями і учасниками на цьому чудовому, захоплюючому святі та подарували нові, яскраві, ілюстровані книги для дітей.

В урочистому відкритті Всеукраїнського Тижня дитячого читання на Київщині на базі Ірпінської МЦБС взяли участь: перший заступник Ірпінського міського голови Д.В.Христюк, заступник міського голови з гуманітарних питань Н.Г.Семко, керуючий справами Ірпінського міськвиконкому Д.М.Негреша, начальник відділу культури, національностей та релігій Є.П.Антонюк, головний спеціаліст з питань виховної роботи Ірпінського управління освіти і науки Т.В.Панасюк.

Прийшли привітати з святом книги читачів-дітей і їх давні друзі: Федорова Т.С. – член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заслужений майстер народної творчості (лялькарка), лауреат премій ім. Данила Щербаківського та ім. Петра Верни; І.І.Рябчук – майстер народної творчості (вишиванка), автор колекції "Вишитий Кобзар" (40 творів Т.Г.Шевченка); О.В.Борщенко - місцевий поет; багато батьків, вчителів, представників місцевої громади.

В рамках обміну досвідом та з метою розділити професійну творчу радість колег від такого чарівного свята, яке створила Ірпінська МЦБС за підтримки керівництва міста та місцевої громади, були присутні на урочистостях директор Бородянської РЦБС – В.П.Вашуленко та заступник директора по роботі з дітьми – Н.О.Гарбуз.

Базою для урочистого відкриття Всеукраїнського Тижня дитячого читання в Київській області бібліотека для дітей Ірпінської МЦБС була вибрана не випадково. Адже ця МЦБС десятиліттями демонструє високий професійний і творчий рівень бібліотечно-інформаційного обслуговування різних вікових категорій місцевої громади Ірпінщини. І бібліотечна спільнота Київщини поділяє велику радість і оптимізм своїх Ірпінських колег в тому, що Бог послав їм таку потужну і свідому підтримку сучасно мислячих людей в особі керівництва м.Ірпінь – міського голови Володимира Андрійовича Карплюка та його команди.

Капітальний ремонт бібліотеки, сучасне бібліотечне обладнання (стелажі, кафедри, каталожні шафи, столи, стільці, м'які куточки, м'які іграшки), сучасний бібліотечно-спеціалізований дизайн приміщення, поповнення бібліотечного фонду новою сучасною і класичною літературою та періодичними виданнями, сучасне технічне забезпечення: проектор, екран, зона Wi-Fi; МЦБС має 13 одиниць розмножувальної техніки, 7 одиниць мультимедійного обладнання, 5 електронних адрес, 21 комп'ютер, 14 з яких підключені до мережі інтернет і влада планує надати в 2017 році ще 10 комп'ютерів на осучаснення технічного переоснащення. А, що в центральну міську бібліотеку для дорослих і міську бібліотеку для дітей рентабельно, раціонально і доречно вкладати кошти, можна було переконатися навіть на цьому урочистому відкритті Всеукраїнського Тижня дитячого читання. Творчо, професійно, майстерно підготовлений сценарій з використанням мультимедійних засобів (Підготувала Л.В.Діденко – методист Ірпінської МЦБС). Творчо обдаровані читачі-діти, їх батьки, вчителі, бібліотечні працівники радували присутніх своїми здібностями і талантами (Ведуча: А.М.Набок; Королева Книга : Т.М.Лісович – провідний бібліотекар; Мудра Сова : Ж.Я.Сінічук – бібліотекар; Казка: Т.А.Вернусь – бібліотекар МДБ).

Ірпінські бібліотеки - і для дорослих, і для дітей, - сьогодні справжні європейські бібліотеки, гідні нашої європейської країни - України. І знаходяться вони в центрі м.Ірпінь, яке, завдяки владі, архітектурно і за стилем вже перетворилося в сучасне європейське місто, в якому бібліотеки є візитівкою і обличчям історичного міста. В цих сучасних за ознаками бібліотеках є можливість проводити будь-які заходи від сторітеллінга до тренінгів, наукових конференцій тощо.

На центральній площі розташовано також і історико-краєзнавчий музей (директор: А.І.Зборовський), в якому проводяться цікаві і змістовні екскурсії і зберігаються цінні експонати.

На недалекій відстані від бібліотеки і школа мистецтв. А своєрідна філармонія під відкритим небом на цій же площі з її скульптурами викликає захоплення.

Ірпінь – приклад для влади всіх рівнів як треба опікуватися бібліотеками, закладами культури, освіти, охорони здоров'я, як треба любити своїх містян, своє місто, місце, де ти живеш, працюєш, де ростуть твої діти - твоє майбутнє і майбутнє України. А діти читають, здобувають знання, перемагають в щорічному традиційному бібліотечному конкурсі "Кращий читач року", що проводиться в бібліотеках з давніх давен, як і ірпінські читачі-переможці даного конкурсу за 2016 рік, яким були під час урочистостей вручені Почесні грамоти і заохочувальні подарунки. Переможцями стали: Мащенко Марія (7-Г кл., ЗОШ № 17), Вяткін Алекс (3-А кл.. ЗОШ № 1), Перевишко Софія (6-А кл., НВО "Освіта"), Аракелян Олександр (5-Г кл., ЗОШ № 12).

Дирекція і колектив КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" – обласного науково-методичного, координаційно-консультативного, інформа-ційного центру з питань бібліотечно-інформаційного обслуговування дорослого і дитячого населення Київської області - висловлює велику, щиру подяку і захоплення міськраді, керівництву м.Ірпінь, працівникам Ірпінського відділу культури, національностей та релігій, Ірпінської МЦБС і бажає потужної енергії і Божого благословення в усіх справах людям на добро, а також бажаємо районним, міським, сільським бібліотекам Київської області мати подібних керманичів, як в м.Ірпінь, і мати подібні до Ірпінської МЦБС бібліотеки.


Пропонуємо переглянути інформацію Ірпінської міської ради про обласний захід в рамках відкриття Всеукраїнського Тиждня дитячого читання на базі бібліотеки для дітей та дорослих Ірпінської МЦБС - Перейти