Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Доброволець – герой сьогодення

 Доброволець – герой сьогодення

(З досвіду роботи Баришівської централізованої бібліотечної системи Київської області)

                                                                   

Не звертався він за порадами,

                                                                    На війну рушив без вагань.

                                                                    Бо випалюють землю градами,

                                                                    Ту, що рідна і дорога.

                                                                    Довелось – таки стати воїном,

                                                                   Хоч і мріяв про працю,дім….

                                                                    Все казав, у боях гартований

                                                                   «Переможемо – розповім»

Г.Дудка

 

14 березня 2018 року з нагоди відзначення Дня українського добровольця в Баришівці  на Меморіалі Слави  відбулося  покладання квітів до Меморіальної дошки загиблих воїнів АТО Баришівського району.

У заході взяли участь голова Баришівської райдержадміністрації О. А. Левченко, заступник голови районної ради С. І. Богдан, керівник апарату райдержадміністрації Т. О. Брилюк, керівники управлінь, відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації, представники підприємств і організацій району, представники громадських організацій району, представники ЗМІ, громадськість.

Директор  Баришівської ЦБС Г. В. Пацаловська у своєму виступі зазначила, що цей день встановлено 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості. Сьогодні, захищаючи свою країну, ми відстоюємо її незалежність. Через муки та біль, сльози та боротьбу народжується нація, нація патріотів, сильних, вільних людей, здатних захистити власний дім від зовнішньої агресії. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих за незалежну Україну.

В Баришівській районній бібліотеці для дорослих відкрита постійно діюча книжкова виставка «Сторінки слави і безсмертя». Для читачів бібліотеки   в читальному залі проведено перегляд літератури «Живуть серед нас герої». Присутні  познайомилися з книгами: Є. Положія «Іловайськ», Б. Гуменюка «Блокпост», М .Матіос «Приватний щоденник. Майдан.Війна», В. Трохимович «Любов на лінії вогню» та публікаціями з газети «Баришівський вісник», присвяченими нашим землякам, добровольцям Анатолію Дронгалю, Антону Сорокіну, Євгенію Кривокульському та іншим. Були прочитані вірші наших земляків В. Цілого, Г. Дудки.

 

Лавріненко Н. І.,

завідувач методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС Київської області