Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Дорогою ціною...

 Дорогою ціною…

(з досвіду роботи Баришівської централізованої бібліотечної системи Київської області)

 

Небесна Сотня – у небесний світ

Полинувши, для нас сказала – жити!

Тож оправдати долі їхніх літ –

Обов`язок народної еліти

      

 22 лютого – сонячного, погожого дня зібралися читачі-учні 7-Б класу (класний керівник: С. І. Декрет) та 8-А класу (класний керівник: О. С. Лисюк)  в приміщенні Баришівського НВК на годину мужності «Тільки тим історія належить, хто сьогодні бореться й живе»,  яку було приурочено пам’яті Героїв Небесної Сотні та Дню виведення  військ  колишнього СРСР  із Афганістану

       В скорботній тиші зібралися учні, вчителі та гості -  учасник АТО -Анатолій Григорович Дронгаль та наш земляк воїн-інтернаціоналіст – Іван Іванович Кутовий, щоб вшанувати пам'ять героїв, у скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, які загинули і гинуть, на жаль по цей день, та вклонитися тим, хто прийшов із війни живими, хоча із пораненою душею .

      Ведучі: Янута І. та Ященко Д.  відновили хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві у 2013-2014 роках, коли вийшли сотні молодих людей,  студентів, які всебічно підкреслювали мирний характер своєї акції. Але злочинна влада вчинила замах на мирний протест.  18-20 лютого 2014 року розгорнулися справжні бої. Присутні  згадали поіменно всіх загиблих-земляків Героїв Небесної Сотні, воїнів АТО та воїнів Афганістану, запалили свічку пам’яті за загиблими героями. спільно виконали Державний Гімн України та хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих. 

      Учасники  заходу - учні 8-А класу Ласкавий Д., Кононець А.Діопік С. та учениця 11 класу Бодня Є. з хвилюванням читали  патріотичні вірші.

      Цікавими і зворушливими були спогади гостей про пережите – Івана Івановича Кутового, якому доля випала виконувати свій інтернаціональний обов’язок і воювати в чужій країні Афганістан та Анатолія Григоровича Дронгаля, воїна АТО. Діти уважно слухали,що довелося пережити цим мужнім чоловікам в ті страшні дні. Вони зазначили - пам’ять про війну залишиться  на все життя. 

       Із слізьми на очах присутні переглянули відео: «Революція гідності», «Небесна сотня. Хроніка подій», «Небесна сотня. Герої не вмирають», «Небесна сотня-поіменно», «Плине кача» та відео-кліп на пісні «Заплакало небо», «Афганистан. Мы уходим» та «Мамо, не плач».

      На заході були  представлені книжково-ілюстративні  виставки  «Героям Небесної Сотні присвячується» та «Цей вічний біль Афганістан», на яких представлені нові книги та періодичні статті про наших земляків.

        Підготували захід працівники  Баришівської  районної бібліотеки для дітей  спільно з бібліотекарем Баришівського НВК М. М. Милашич та читачами-учнями 8-А кл. на чолі з класним  керівником О. С. Лисюк

 О.Биба

завідувач  районною бібліотекою для дітей

Баришівської централізованої бібліотечної системи

Київської області