Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Вісті Северинівської сільської бібліотеки

 Вісті Северинівської сільської бібліотеки

 З досвіду роботи Таращанської ЦБС Київської області

 

 Віддав своє життя за Україну

 

«Віддав своє життя за Україну» – так, без перебільшення, можна сказати про видатного українського поета, громадянина, правозахисника, патріота Василя Стуса.

6 січня минуло 80 років від дня його народження. Василю Стусу було присвячене і зібрання у поетичній вітальні за темою «Життя, покладене на вівтар України». Цей захід відбувся 16 січня в Северинівській ЗОШ. Підготували його завідуюча сільською бібліотекою Коваль Тетяна Іванівна та шкільний бібліотекар Шляхетська Ірина Василівна. Вони розповіли читачам-учням 8-11 класів про життєвий та творчий шлях поета, зачитали уривки із книги Марини Павленко, в якій розповідається про дитячі роки В. Стуса. Діти переглянули відеоматеріали: «Сторінки з життя», «Повернення. Реквієм», «Прощай, Україно». Під час заходу звучали вірші поета, якими він намагався будити в українців високі почуття патріотизму та національної гідності. 

Світлій пам’яті Василя Стуса було присвячено і огляд книжкової виставки «Тернистий шлях Василя Стуса», який був проведений для учасників заходу.

Виставка-прем’єра

 Чудовий  подарунок напередодні новорічно-різдвяних свят отримали читачі сільської бібліотеки с. Северинівка. Завідувачем книгозбірні Т. І. Коваль за кошти сільської громади було закуплено книги, які будуть цікавими та корисними як наймолодшим читачам, так і підліткам та дорослим. Серед них кращі твори сучасних українських і зарубіжних авторів, дитячих письменників та література за шкільною програмою.

Саме під час зимових канікул, 11 січня, северинівські читайлики відвідали бібліотеку, де не лише весело, але і з користю проводять зимові канікули. Для них тут Тетяна Іванівна організувала виставку-прем’єру «Парад новинок», біля якої ознайомлювала юних читачів з новими виданнями.

Тож у ці зимові дні дорослі і наймолодші шанувальники книги мають можливість насолоджуватися читанням гарних книг.

 Мовчан І. С., завідуюча організаційно-методичним відділом

Таращанської ЦРБ Київської області