Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Нарада-семінар для бібліотечних працівників району

Нарада-семінар для бібліотечних працівників району
з досвіду роботи Таращанської РЦБС Київської області

1 грудня на базі центральної районної бібліотеки Київської області в читальній залі для бібліотечних працівників району відбулася нарада-семінар «Актуальні аспекти планування роботи бібліотек Таращанщини на 2018 рік та підготовка до звітності за 2017 рік». В роботі заходу взяли участь в.о. начальника відділу культури, молоді та спорту Таращанської райдержадміністрації І. А. Удовенко, директор Таращанської РЦБС О.В. Ратушна та головний спеціаліст відділу культури, молоді та спорту М.С. Щербак. У їх виступах обговорювались основні аспекти роботи на підтримку іміджу сучасної бібліотеки.

У рамках проведення заходів до Всеукраїнського тижня права та акції «16 днів проти насильства» на семінар був запрошений керівник відділу Таращанського бюро правової допомоги Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги Р.А.Поліщук. Він проінформував присутніх про порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги, категорії осіб, які підлягають під вторинну правову допомогу та послуги, які можна отримати у місцевому бюро правової допомоги. Роман Анатолійович відповів на низку запитань, які виникали під час спілкування. Доповідач розповсюдив брошури та візитівки системи безоплатної вторинної допомоги для подальшого інформування відвідувачів бібліотек.

Методист по книжкових фондах Завальна В.М. провела практикум-тренінг з написання актів «Приймання-здавання» періодичних видань, що надходили до бібліотек району у 2017 році.

Методично-практичні рекомендації з основних вимог до звітності та знаменні і пам’ятні дати, які слід включити у плани роботи бібліотек на 2018 рік надала завідуюча організаційно-методичним відділом ЦРБ І.С.Мовчан.

Бібліограф ЦРБ Т.М.Бекарюченко презентувала колегам нові краєзнавчі буклети із серій «Видатні люди Таращанщини», «Літературна Таращанщина», «Юні Таланти Таращанщини», «Наші земляки», видані у II півріччі цього року.

Мовчан І.С.,
завідуюча організаційно-методичним відділом
Таращанської ЦРБ Київської області