Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Мала планета Україна

Мала планета Україна
З досвіду роботи МЦБС Бориспільської міської ради Київської області

Традиційно в бориспільській міській бібліотеці проводяться мистецькі виставки творчості діячів України та Бориспільського краю. Майже щомісяця одна експозиція змінює іншу. Серед експонованих майстрів такі автори, як: Валерій Франчук (Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, заслужений художник України), Анжеліка Рудницька (Народний майстер), Ліза Миронова (українська майстриня декоративного розпису, художниця-самоучка, Член Спілки художників України), Світлана Гасіч (директор АРТ-студії «Народні скарби»), Володимир Кальненко (живописець і графік), Леонід Шефер та багато інших талановитих майстрів живопису та декоративно-вжиткового мистецтва.

1 листопада 2017 в бібліотеці "яблуку не було де впасти". В інформаційно-довідковому, культурно-мистецькому центрі відбувалась презентація виставки живописних картин Марини Попович «Мала планета Україна». Марина навесні цього року закінчила Національну Академію мистецтв України, в своєму творчому доробку має близько 500 живописних картин.

Малювати картини руками не можна,
Лише серцем, що б’є у душі…
В тій, де мешкає дивний художник,
Що натхнення черпає в собі, -

цими віршованими рядками ведучі заходу - бібліотекарі Людмила Базікалова та Надія Балицька - розпочали зустріч талановитої молодої художниці зі своїми прихильниками. На свято живопису бібліотекарі запросили бориспільських художників, читачів-поціновувачів мистецтва. Підтримати Марину приїхали її рідні, друзі, односельці (с. Рогозів Бориспільського району Київської області). Керівники мистецьких студій Олена Кравчун та Олена Гур’єва взяли участь в презентації разом з своїми вихованцями.

Згідно сценарію, складеному методистом центральної бібліотеки Оленою Костюковою, з теплими словами подяки за увагу до мистецтва її доньки до присутніх звернулась Маринина мама Валентина Іванівна.

З високою оцінкою мистецьких робіт художниці виступили голова Творчого клубу «Спілка митців Борисполя» Олена Кравчун, педагог Олена Гур’єва та поет Михайло Боярко. Яскравими розповідями про мисткиню поділились її друзі, молоді київські художники Максим Привалов та Марина Маленюк.

Музичною окрасою вечора прозвучали запальні виступи учнів Бориспільської дитячої музичної школи Оксани Кобець, Яни Новоселецької (клас фортепіано, педагог Ірина Голохвастова) та Анастасії Гладкої (фотогурток Будинку дитячої та юнацької творчості, керівник Сергій Кручинін).

Неочікуваним та змістовним відбулось привітання всіх присутніх від Земфіри Іванівни Штерьової, яке прозвучало трьома мовами - українською, російською та болгарською. Земфіра Іванівна, художник-модельєр за фахом, присвятила життя дослідженню слов’янської культури, реконструкції та створенню національного та театрального костюмів. Земфіра Іванівна відмітила щирість і талант Марини Попович і подарувала їй власноруч пошитий і вишитий надзвичайно святковий фартушок.

Запрошена на презентацію виставки майстриня, голова ГО «Народні скарби» Світлана Гасіч, звернулась зі словами подяки до працівників Бориспільської центральної бібліотеки за влаштоване свято та організацію мистецьких виставок, які популяризують народну творчість, послуговують естетичному вихованню молоді та збереженню народних традицій.

За дорученням Управління культури, молоді та спорту Бориспільської міської ради Київської області директор бібліотеки Жанна Кручиніна вручила Марині Попович Подяку та квіти.

На презентації на запрошення бібліотеки працювала знімальна група Бориспільської Теле-радіостудіі і піготувала сюжет, який викладено на сайті бібліотеки mcbs.org.ua

Користувачі бібліотеки розходились після закінчення заходу в піднесеному настрої та сподіваючись на наступні мистецькі свята в бібліотеці.

А ми, бібліотечні працівники, вдячні всім, хто долучився до підготовки та проведення свята талановитої молодої художниці Марини Попович. Тільки спільними зусиллями можлива організація таких заходів!