Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Сонце не вміє світити наполовину

Сонце не вміє світити наполовину
(з досвіду роботи Бориспільської МЦБС Київської області)

В Бориспільській міській бібліотеці завжди людно і гамірно. Працівники читальні постійно влаштовують літературні презентації, зустрічі з письменниками, музикантами. 25 жовтня 2017 року до бібліотеки завітало свято! Святкували народження дитячої книги «Сонце не вміє світити наполовину». Книжечка побачила світ у видавництві «Самміт-Книга». До збірки увійшли оповідання та казки сучасних українських авторів про дітей з особливими потребами. Видання представили директор видавництва Іван Степурін, керівник проекту Юлія Рекун, представники ГО «Соціальна справедливість», письменниця, співавторів книги, член Національної спілки письменників України, бориспільчанка Світлана Дідух-Романенко та директор міської бібліотеки Жанна Кручиніна. Гості розповіли про ідею створення книги, про авторів та свої плани щодо наступних зустрічей з читачами в стінах Бориспільської міської бібліотеки.

На презентацію були запрошені вихованці Бориспільської міської реабілітаційної установи змішаного типу для інвалідів та дітей-інвалідів «Наш дім» та представники ГО «Добродій», з якими бориспільська МЦБС співпрацює вже давно. Зустріч пройшла в атмосфері добра і довіри. На дітей чекав сюрприз – бібліотекарі підготували для них перегляд веселих українських музичних відео та мультиків, які створили святковий і радісний настрій.

Андрій Первушин, директор закладу «Наш дім», зауважив, що такі зустрічі дуже цікаві й корисні для дітей та дорослих. Адже саме тут проходить соціалізація і виховання дітей та молоді з особливими потребами, розуміння специфіки спілкування і можливостей творчого розвитку сонячних дітей.

Нікого не залишив байдужим музичний виступ Дениса Тихонова, який заспівав пісні про дружбу, як саме підтримка друзів і рідних допомагає жити і не втрачати віру в себе. Денис дуже талановитий, він пише та вже не вперше декламує вірші на зустрічах в бібліотеці.

Усмішками і аплодисментами нагородили слухачі свою улюбленицю - Світлану Дідух-Романенко, яка прочитала жартівливого вірша про веселого кота-мореплавця. А Жанна Борисівна зняла цей виступ на відео камеру і тепер його можна подивитись на сайті Бориспільської бібліотеки mcbs.org.ua Бориспільські поети Володимир Литвин та Михайло Боярко читали власні поезії.

Та головне те, що гості приїхали не з порожніми руками. Іван Степурін, який вважає благодійницьку діяльність пріоритетним напрямком, разом з Юлією Рекун подарували кожній дитині і всім дорослим нову збірочку, до якої увійшли казки й оповідання про особливих дітей. Активні учасники зустрічі отримали ще й збірки казок та інші гарно видані цікаві книги. А Світлана Дідух-Романенко усім охочим надписала книги.

На презентацію збірочки «Сонце не вміє світити наполовину» бібліотечні працівники запросили міське телебачення та журналістів бориспільських газет «Трудова слава» та «Вісті». То ж завдяки цьому, про бібліотечний захід стало відомо всьому місту. На згадку про книжчини іменини директор бібліотеки Жанна Кручиніна запропонувала зробити колективне фото, яке і було зроблене Тетяною Підгурською, членом Всеукраїнської спілки журналістів.

Ми впевнені, що ця зустріч поєднала серця всіх присутніх світлом любові і милосердя та допоможе творити добро спільними зусиллями!

Так, і дійсно – Сонце не вміє світити наполовину!