Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібліотека – територія спілкування

Цікаво, змістовно та весело пройшла у Вороньківській сільській бібліотеці Бориспільського району Київської області літературна мандрівка під назвою «Бібліотека – територія спілкування».

До книгозбірні завітали читачі-учні 6-х класів разом із класоводом Людмилою Володимирівною Ільченко. Бібліотекар Світлана Григор розповіла школярам про те, що книга – історична пам’ятка людства, про історію її виникнення, найдавніші бібліотеки минулого і розвиток книгодрукування.

Читачі познайомилися з бібліотекою, дізналися про правила спілкування з книгою, гігієну читання. Бібліотекар надала інформацію з основ бібліотечно–бібліографічної грамотності. Юні відвідувачі дізнавалися, як упізнати саме бібліотечну книжку, про правила розташування документів на стелажах та умови швидкого пошуку книг. Читачі розширили знання про картотеки, абетковий каталог, вміння працювати з довідковою літературою, здійснили подорож сторінками дитячої преси. Ознайомилися з різними видами випуску книг: мініатюрного і великого формату, буклетами, книжками – іграшками, розмальовками, пазлами, фото-книгами, виданнями для людей з порушеннями зору, книгами – альбомами та ін. Це дасть змогу користувачам–дітям навчитися читацької культури, допоможе їм оволодіти уміннями пошуку інформації, вправного користування книгою як інформаційним джерелом.

Із цікавістю юні відвідувачі переглядали експонати етнографічного міні–музею, що вже більше 30-ти років діє в бібліотечній установі, фонд краєзнавчої літератури, в тому числі місцеву газету «На березі Ікви». Читачі ділилися своїми думками, враженнями, змістовно відповідали на запитання.

Юні користувачі мали змогу відкрити світ цікавої літератури, пізнати країни, людські долі і самих себе, знаходити на сторінках книг нових вірних друзів, відповіді на важливі питання серця та часу, пам’ятаючи слова Антуана де Сент – Екзюпері про те, що «вода буває потрібна і серцю».

Читачі ознайомилися з викладкою літературних новинок «Візьміть скарби нетлінні в руки». Вдалим доповненням заходу стала презентація книжково–ілюстративної виставки «Говорять літературні твори». Масовий захід сприяв розвитку творчої активності та пізнання підростаючих громадян України.