Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

100-річчю Української революції присвячується!

 20 лютого 2018 року в КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" (директор М. П. Зніщенко) відбувся круглий стіл "Київщина  в контексті Української революції 1917-1921 рр.: події, факти, дискурс", присвячений 100-річчю  Української революції 1917-1921 рр., та Дню Героїв Небесної Сотні, під патронатом та за безпосередньої участі управління культури, національностей та релігій  Київської обласної державної адміністрації (начальник управління: Подолянець І. І., головний спеціаліст музейної справи та охорони культурної спадщини: Карпова Н. М.).

 В засіданні даного круглого столу взяли участь директори,  наукові співробітники музеїв, краєзнавці-дослідники, директори районних централізованих бібліотечних систем, бібліотечні спеціалісти, відомі працівники культури Київської області (список додається).

    Відкрив засідання  круглого столу директор КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" Зніщенко М. П.  

   Головуючим круглого столу був начальник управління культури, національностей та релігій  Київської обласної державної адміністрації, заслужений працівник культури України Подолянець І. І.

  Учасники  круглого столу мали  можливість оприлюднити результати своїх наукових досліджень та історичних розвідок з такої важливої теми, як визвольна боротьба за незалежність України на Київщині 1917-1921рр. та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні, Революції Гідності 2013-2014рр.

    Виступи учасників круглого столу були науково-обгрунтовані, підкріплені відео-та фото- матеріалами, містили в собі важливі факти та історичні свідчення, які базуються на сучасних методологічних засадах стосовно значення подій та ролі історичних особистостей в боротьбі за незалежність держави періоду 1917-1921рр. в Україні і на Київщині, зокрема.

КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" були представлені, підготовлені спеціалістами бібліотеки, електронні версії методико-інформаційних матеріалів на допомогу бібліотекам Київської області в організації роботи по відзначенню 100-річчя Української революції 1917-1921рр. ("Видатні діячі Української революції, уродженці Київщини", дайджест "Українська революція 1917–1921 років: хронологія подій", анотований покажчик літератури "Національно-визвольна боротьба на Київщині: 1917-1921рр. ") та мультимедійні книги "Пам'яті Героїв Крут", "Соборність", "Герої не вмирають".

Під час круглого столу начальником управління культури, національностей та релігій  Київської обласної державної адміністрації І. І. Подолянцем було висуното низку конкретних пропозицій та поставлено завдань перед працівниками культури Київської області стосовно діяльності і ролі закладів культури, зокрема музеїв, бібліотек, з активізації та якісного наповнення їх роботи в напрямі сприяння формуванню національно-патріотичного свідомого суспільства на теренах Київської області. Конкретні завдання перед краєзнавцями-дослідниками поставив і Є. В. Букет - заступник голови Київської обласної спілки краєзнавців, головний редактор газети "Культура і життя". Змістовні пропозиції висловили також Богатир М. М. – провідний спеціаліст відділу культури, національностей та релігій Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації, член ГО "Корінь нації"; Артюшенко О. В. – науковий співробітник Обухівського музею-садиби А. Малишка; Проценко В. М. – краєзнавець-дослідник, заслужений діяч мистецтв з Києво-Святошинського району; Вікован І. П. – директор КЗ КОР "Національний музей-заповідник "Битва за Київ у 1943 році" та інші. Всі ці пропозиції були взяті за основу "Ухвали", за яку учасники круглого столу проголосували одностайно.

Під час круглого столу краєзнавці-дослідники та працівники музеїв подарували нашій бібліотеці свої цікаві видання.

Круглий стіл на базі КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей», присвячений 100-річчю Української революції 1917-1921 рр. та Дню Героїв Небесної Сотні, пройшов плідно, на високому професійному рівні, в активних інтелектуальних дискусіях.