Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Японія - країна світанкового сонця

КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" до Року Японії в Україні підготувала та презентує посібник "Японія - країна світанкового сонця".

Ще наприкінці 2016 року, коли стало відомо, що 2017 рік буде оголошено Роком Японії в Україні, КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей", як головним науково-методичним, координаційно-консультативним та інформаційним центром з питань бібліотечно-інформаційного обслуговування дорослого і дитячого населення Київської області, був розроблений План організаційних заходів проведення Року Японії в Україні в бібліотеках Київської області, який було доведено до відома бібліотек Київщини на обласному семінарі в листопаді 2016 року.

Протягом 2017 року в усіх бібліотеках Київської області проводяться цікаві заходи, присвячені цій темі.

20 липня 2017 року було оприлюднене Розпорядження Кабінету Міністрів України від 19 липня 2017 р. № 494-р "Про затвердження плану заходів з проведення у 2017 році Року Японії в Україні". На виконання зазначеного Розпорядження та з метою урізноманітнення форм і методів організації відзначення Року Японії в Україні бібліотеками Київської області, КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" і був підготовлений інформаційно-методичний посібник "Японія - країна світанкового сонця".

Даний посібник містить інформаційно-методичні матеріали про надзвичайно цікаву та екзотичну країну Японію. Країна, без перебільшення, - унікальна. Японія – це країна хмарочосів і найдавніших храмів, гейш і сакури, супертехніки і чайних церемоній. Нанотехнології тут дивовижним чином поєднуються зі стародавніми традиціями, а деякі звичаї діють нарівні з законами.

Інформаційно-методичні матеріали даного посібника стануть у нагоді бібліотечним спеціалістам у відзначенні в бібліотеках Року Японії в Україні та в їх діяльності на допомогу країнознавству, популяризації географічних знань. Матеріали будуть також корисні вчителям, читачам-учням та широкому загалу для розширення їх світогляду.

Даний матеріал, крім головної сторінки нашого сайту, розміщено також на цьому ж сайті за рубрикою "Видання бібліотеки" (2017), де він буде перебувати постійно.

Дякуємо за увагу. Приємного ознайомлення з посібником.

Переглянути посібник