Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Екологія навколишнього середовища ─ екологія душі

На базі та за участі КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" (директор: М. П. Зніщенко) 2 жовтня 2017 року з ініціативи "Неформальної групи міжрелігійного миру"(засновниця: Любов Єремічева)та за сприяння управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації (начальнк: І. І. Подолянець) відбувся цікавий, багатоплановий, змістовний захід, присвячений Періоду Божого творіння, що відзначається з 1 вересня по 4 жовтня (можна відзначати і по 17 жовтня).

Крім зазначених вище установ та організацій, активну участь у даному заході взяли представники релігійних організацій та Церков, що є діючими на теренах Київської області та м. Києва, а саме: голова Комісії УГКЦ міжконфесійного діалогу о. Ігор Шабан, мусульманин, завідувач відділом "Ознайомлення з ісламською культурою "ВАГО "Альраїд" Тарік Сархан, православний християнин, співробітник просвітницької організації "Відкрита біблія" релігієзнавець В'ячеслав Горшков, представник Національного комітету із зв'язків з громадськістю Церкви Ісуса Христа Святих Останніх днів Володимир Денщиков, Віри Бахаї ─ Гарі Реуше.

Головною темою для обговорення під час заходу була тема: екологія навколишнього середовища ─ екологія душі. В рамках заходу були переглянуті еко-ролики за загальною темою "Що ваша релігія говорить про захист навколишнього середовища ─ усього Божого творіння", презентована програма діяльності з екології КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" та функціонування на її сайті "Відкритого екологічного "Зеленого мікрофону"(завідувач довідково-інформаційного та бібліографічного відділу Н. В. Острікова), точилося плідне обговорення спільних еко-проектів за участі представників управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації, "Неформальної групи, міжрелігійного миру", релігійних організацій та Церков, КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей".

Всі учасники заходу певні єдиної думки, що діяльність зі спасіння навколишнього середовища, зі спасіння душі зараз, як ніколи, на часі. І особлива необхідність є в залучені до еко-діяльності саме дітей, а вже яку релігію їм сповідувати, чи які філософські погляди їм поділяти ─ то вже їх особиста справа, але головне, щоб це позитивно сприяло удосконаленню та розвитку їх душі, збереженню та процвітанню нашого спільного дому ─ планета Земля.

Дирекція, колектив та читачі КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" щиро вдячні представникам релігійних організацій і Церков за подаровану бібліотеці чудову літературу духовного змісту, яка буде дуже доречною в бібліотечній роботі і обов'язково знайде свого читача.

Період Божого творіння триває і бібліотеки Київської області можуть активно долучитися до цього процесу і разом з своїми читачами, представниками місцевих релігійних організацій та Церков подбати про чистоту довкілля та екологію душі.

Детальніше ознайомитися з метою і змістом даного заходу можна з інформації на сайті управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації, підготовленої М. Я. Бардин ─ заступником начальника відділу у справах релігії та національностей управління культури, національностей та релігій КОДА.