Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Літературний квест «Лабіринтами бібліотеки для дітей»

25 травня в Київській обласній бібліотеці для дітей відбувся черговий літературний квест «Лабіринтами бібліотеки для дітей». Учасниками літературного змагання стали читачі-учні 5-А класу гімназії №136 м. Києва.

Умови квесту та його проходження по навігаційній карті були розроблені фахівцями бібліотеки. Метою цього бібліотечного квесту під назвою «Лабіринтами бібліотеки для дітей», було поширення знань серед читачів-дітей про Київську обласну бібліотеку для дітей, її можливості в наданні інформаційних послуг.

Перед початком змагань учасники розділилися на дві команди - команду «Блискавка» та команду – «Переможці». Кожна команда отримала мапу квестової зони, на якій були позначені зупинки. Вони проходили через відділи бібліотеки: відділ обслуговування читачів-дошкільників і учнів 1-4 класів, відділ обслуговування читачів-учнів 5-9 класів, відділ естетичного виховання, відділ комплектування, відділ довідково – бібліографічної та інформаційної роботи.

На цих зупинках учасників чекали спеціальні «агенти» із завданнями для команд. Квест розпочався! Юні літературознавці з величезним азартом поринули в пошукові лабіринти. Обидві команди мали пройти одні й ті ж зупинки, але рухалися різними маршрутами. Для кращої орієнтації в пошукових лабіринтах команди супроводжували координатори. Ними були бібліотекарі.

Здійснюючи зупинки на маршруті, учасники з великою цікавістю та ентузіазмом давали відповіді на запитання і отримували своєрідні ключі - підказки для подальшого маршруту.

Таким чином бібліотекарі Київської обласної бібліотеки для дітей розкрили дітям-користувачам різноманітні можливості Київської обласної бібліотеки для дітей у поєднані активного відпочинку з набуттям нових знань, а саме: як книга потрапляє до бібліотеки, що таке інвентарна книга, що таке каталог і які вони бувають, як знайти, за допомогою інтернет, потрібну інформацію, як користуватися електронним каталогом, яка література зберігається у відділі естетичного виховання, як розставлені книги на полицях, які виставки є у відділах обслуговування, познайомились з мультимедійними продуктами, створеними бібліотечними працівниками.

Було дуже приємно бачити зацікавленість читачів-пошуковців у квесті та книгах з різних напрямків знань. Це - енциклопедії, книги про тварин, рослини, книги сучасних українських авторів, та інші. Багато з цих книг читачі взяли з собою на абонементі для домашнього читання.

Квест показав, що вчитися – це весело та круто! І не завжди потрібно для цього сидіти за партами. Можна ось так в бібліотеці, в формі змагань, відкривати для себе щось нове. Квест - це чудова можливість весело та з користю провести час в бібліотеці з друзями, однокласниками, та й просто з чудовою компанією.