Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Сучасна бібліотека для дітей з погляду студента

12 травня 2017 року до Київської обласної бібліотеки для дітей завітали студенти I-го курсу Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка разом з викладачем, доктором педагогічних наук Н. І. Богданець-Білоскаленко. Тема зустрічі – «Сучасна бібліотека для дітей з погляду студента».

Про давню історію бібліотеки та її традиції присутнім розповіла Л. П. Соляник, заступник генерального директора з наукової роботи Київської обласної бібліотеки для дітей. Новинки сучасної української літератури, дитячої літератури, зокрема, презентували працівники бібліотеки - С. В. Ткач, головний бібліотекар та Л. І. Томашевська, завідувач відділу обслуговування читачів-дошкільників та учнів 1-4 класів. Це твори А. Кокотюхи, І. Роздобудько, С. Жадана, Л. Дереш, Л. Дашвар, І. Андрусяка, О. Дерманського, серії книг «Чомучка», дитячі книги для сімейного читання.

Можливості віртуального бібліотечного обслуговування та перелік фахових періодичних видань для навчання представила Н. В. Острікова, завідувач відділу довідково-бібліографічної та інформаційної роботи.

В творчих діалогах присутні зазначили важливість мотивації дітей до читання з наймолодшого віку, читання вголос, читання в сім’ї, сприяння розвитку дитячих творчих літературних талантів. Адже сучасна дитяча бібліотека – це не тільки книга та читання. Це ще й нові знайомства, дозвілля з друзями, спілкування, проекти та акції – основа яких цікава книга.