Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

День відкритих дверей бібліотеки

9 березня 2017 року Київська обласна бібліотека для дітей провела "День відкритих дверей бібліотеки" для дітей молодшого шкільного віку.

В рамках заходу нових читачів запросили на презентацію виставки - інсталяції "Добре і щире Тарасове слово" на честь вшанування великого поета. Щороку з першими березневими днями, у яких так тісно переплелись час народження та час смерті великого українського поета, письменника, художника Тараса Григоровича Шевченка, ми згадуємо великого Кобзаря, який багато написав віршів для дітей. Тарас Григорович Шевченко, хоч і не мав родини, проте, дуже любив дітей, з радістю спілкувався з ними, намагався захистити від людської жорстокості , чи байдужості. Він присвятив дітям найліричніші, найтепліші свої поетичні рядки. Мета виставки-інсталяції − донести до читачів-дітей світ образів, думок, ідей великого кобзаря.

Після презентації було проведено екскурсію-знайомство з бібліотекою, огляд виставки в хол-галереї бібліотеки фестивальних творчих робіт читачів-дітей бібліотек Київської області "Веселкові обереги Київщини" (до 85-річчя утворення Київської області),запис наших маленьких читачів до бібліотеки (тепер вони вже справжні наші читачі!) і, на завершення,− презентація країни "Мультляндії".

І змістовно, і урочисто, і весело пройшов цей день для наших нових читачів в нашій бібліотеці.