Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Зустріч з дитячим письменником Олександром Дерманським

9 лютого 2017 року до Київської обласної бібліотеки для дітей на зустріч з читачами (учні 5-А та 6-В класів гімназії № 136 м. Києва) завітав один з найталановитіших і найпопулярніших дитячих письменників Олександр Дерманський. «Я чарівник без мантії та чарівної палички й навіть без «Німбуса-2000». Але я справжній чарівник. Я натискаю на чарівні клавіші – й творю казку»: так про себе говорить сам письменник. Адже пише О. Дерманський для дітлахів весело та захоплююче в жанрі фентезі та чарівної казки. Його веселі пригодницькі історії для дітей ввійшли до шкільної програми.

З перших хвилин зустрічі читачі поринули у цікавий чарівний світ, населений симпатичними буками, лепрехунами, драконами, чаклунами, які мужньо борються зі злом та рятують світ від Пітьми, адже справжнім друзям все під силу. І що то за печерні помідори та як можна повернути бойовий дух дракону? Як покататися на галактичному макуцельоті? Хто така бабуся Катастрофа? Які пригоди чекають на принцесу Маляку? Саме про це книги О. Дерманського: «Король буків, або Таємниця Смарагдової Книги», «Володар Макуци, або пригоди Вужа Ониська», «Царство Яблукарство», «Бабуся оголошує війну», «Маляка – принцеса Драконії», «Маляка і навіжений дракон», «Маляка і гаплик», «Чудове чудовисько і Погане Поганисько».

А ще Олександр Дерманський – чудовий дитячий поет. Його смішні, веселі, іронічні вірші, які ввійшли до збірки «Бигимоти – не медмеді» дуже сподобалися читачам.

Читачі були в захваті від зустрічі. Година приємного спілкування та читання промайнула швидко. Та гості не поспішали прощатися з Олександром Дерманським. Вони ще довго спілкувалися з письменником. Ставили багато запитань, придбали книги письменника з його автографом. Дехто був навіть трішки засмучений, що не вистачило саме конкретної книги письменника. Учасники зустрічі зробили фото та селфі на згадку і домовилися про нові зустрічі.

Книги Олександра Дерманського не затримуються на книжкових полицях бібліотеки. Вони мандрують від одного читача до іншого, даруючи їм позитив, хороший настрій та веселий сміх, навіть не зважаючи на вікові обмеження. Хоч і пише письменник для дітей, його книги залюбки читають і старші читачі, включно з мамами і татами, бабусями і дідусями.