Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Шлях до відродження

Шлях до відродження
з досвіду роботи Києво - Святошинської районної централізованої бібліотечної системи Київської області

22 листопада в Києво-Святошинській центральній районній бібліотеці для дорослих відбулася творча зустріч з Героєм України, Лауреатом Національної премії ім. Тараса Шевченка, автором Акту про проголошення Незалежності України від 24 серпня 1991 р., засновником Української Гельсінської Групи – Левком Григоровичем Лук'яненком.

Ця зустріч зібрала користувачів бібліотеки, учасників клубу «Вишнівська осінь», старшокласників, місцевих письменників та небайдужих і зацікавлених мешканців міста Вишневе Київської області. На початку заходу запрошеним було презентовано документальний фільм про прийняття Акту про проголошення Незалежності України, в написанні якого безпосередню участь брав наш гість.

Левко Григорович розпочав свою розповідь із аналізу політичних і суспільних процесів в Україні 60-90 років ХХ століття. І власної участі в них.

Відомий український політик говорив і про національну свідомість українців, охарактеризував сучасну політичну і економічну ситуацію в Україні та світі, відносини з Росією, про майбутнє нашої держави.

На зустрічі було презентовано 13-томне видання Левка Григоровича «Шлях до відродження», до якого увійшли книги «Сповідь у камері смертників», «З часів неволі», «Незнищеність», «Вірю в Бога й Україну» та інші. У цих книгах відтворена значна частина історії України на біографічно-документальній основі. Це видання Левко Лук'яненко подарував Києво-Святошинській центральній районній бібліотеці для дорослих.

Всі присутні мали можливість придбати окремі книги автора з особистим підписом.