Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Поетичний серпантин у бібліотеці

Поетичний серпантин у бібліотеці
З досвіду роботи Таращанської районної централізованої бібліотечної системи

Осінньої днини 18 листопада зібралися члени клубу за інтересами "Надвечір'я" в читальній залі Таращанської ЦРБ на зустріч з поезією.

Поезія. Таке коротке і змістовне слово. Поетичне слово здатне проникати в таємниці людської душі, розширює світогляд.

Шанувальники поетичного слова поринули у світ прекрасної чарівної поезії Т.Шевченка, Л.Українки, В.Симоненка, І.Франка, П.Грабовського, В.Сосюри, Л.Костенко. Кожен вірш автора – це сповідь поета, якийсь незабутній епізод в його житті. Згадували цього дня "надвечірці" і поетів-піснярів А.Демиденка, Д.Луценка, В.Крищенка, М.Сингаївського. На поетичному серпантині, що зібрав шанувальників поезії, згадували і митців «розстріляного відродження», які творили високодуховні твори, підносили українську культуру до вершин світового розвитку. Учасники заходу декламували вірші М.Хвильового, М.Зерова, В.Винниченка, Є.Плужника та ін. Познайомилися з творчістю поетів-земляків Л.Урнєєвої, Н.Григоренко, М.Нечитайла, В.Невінчаної-Розуменко, І.Лащенка. До заходу було підготовлено книжкову викладку «Кришталеві краплини слова».

Цього дня нашим "надвечірцям" бібліотекарі запропонували цікаву інформіну «Незнайома Японія», в якій йшла мова про обряди, звичаї та традиції цієї країни. Про корисні властивості та традиції чаювання японців йшлося під час спільної чайної церемонії «Чаювання по-японськи».

Л.Яцевська, завідуюча відділом обслуговування
Таращанської ЦРБ Київської області