Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Презентація книги Романа Коляди «#колядиво»

Презентація книги Романа Коляди «#колядиво»
(з досвіду роботи Баришівської РЦБС, Київської області)

Баришівська районна бібліотека для дорослих спільно з відділом культури Баришівської райдержадміністрації, Баришівською дитячою музичною школою провели презентацію книги Романа Коляди «#колядиво».

Ведуча презентації - директор Баришівської РЦБС Г.В.Пацаловська коротко розповіла про автора книги.

Роман Коляда - диякон, піаніст-імпровізатор, журналіст, радіо- та телеведучий, поет, наш земляк. Народився 6 квітня 1976 року. Навчався в Коржівській школі, випускник Баришівської дитячої музичної школи. Його музична alma mater – Національна музична академія імені П.І.Чайковського. З 1995 року він працює на радіо та телебаченні. Його знакові проекти на українському радіо: «Український вимір», «Двадцять миттєвостей незалежності»,(премія І. Франка), «Історія Християнської церкви» (номінація на Шевченківську премію). Зараз Роман Коляда ─ ведучий програми «РадіоДень» на UA: ПЕРШИЙ та на Українському радіо, а також ведучий телепрограми «Відкрита церква» на 5-му каналі. На його рахунку чотири сольні фортепіанні альбоми та поетичні збірки «Святі вітряки», «Чимчикуючи містом», «Пісні для читання», «Лю-мінор».

Це - талановитий музикант, дипломант Міжнародного музичного фестивалю «Орфей» (2005 — м. Білгород-Дністровський); кавалер ордена Нестора Літописця 3 ступеня та ордена Святого Рівноапостольного князя Володимира Української православної церкви.

Затамувавши подих слухали присутні вірші Романа Коляди разом з його музикою з нового альбому «Expectancy» (Очікування). Вірші про кохання, народження дитини, людське життя не залишили байдужих в залі.

Теплі слова про свого друга мовив режисер-постановник, телеведучий проекту «Війна і мир» Євген Степаненко.

Вірш Романа Коляди «Теорія і практика гри на фортепіано» прочитала переможець IV Міжнародного фестивалю-конкурсу "Україна - це ми!"(м. Київ, 2017) в номінації "Художнє слово" Валентина Шостак.

Роман Коляда цікаво розповів про художника-ілюстратора книги Ольгу Верменич. Палички та гачечки під пером майстрині перетворюються на дивовижні витончені літери. Загадково-філософські каліграфії Ольги Верменич прикрашають книгу «#колядиво».

Зі словами подяки про незабутню зустріч звернулися до гостей начальник відділу культури Баришівської райдержадміністрації Л.М. Бабич, директор Баришівської дитячої музичної школи Н.О.Деркачевська, заступник директора Баришівської дитячої музичної школи О.М.Савчук.

А потім була традиційна автограф-сесія, під час якої всі охочі могли придбати книги Романа, його диски та отримати авторський автограф з найщирішими побажаннями.

Завідувач методично-бібліографічним відділом
Лавріненко Н.І.