Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Година запитань і відповідей «Основні положення пенсійної реформи»

Година запитань і відповідей «Основні положення пенсійної реформи»
(з досвіду роботи Баришівської РЦБС, Київської області)

16 листопада у читальній залі Баришівської районної бібліотеки для дорослих відбулася година запитань і відповідей «Основні положення пенсійної реформи». На зустріч до бібліотеки завітали спеціалісти Баришівського об’єднаного управління пенсійного фонду України Київської області Т.М.Цимбал та Т.І.Крамаренко.

3 жовтня Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект про пенсійну реформу. 11 жовтня він набув чинності: до низки норм пенсійного законодавства внесені суттєві зміни. Так, починаючи з 1 жовтня в Україні відбувся перерахунок пенсій. Пенсійну реформу жваво обговорюють у суспільстві, у людей виникають нові й нові запитання.

Про основні принципи пенсійної реформи розповіла головний спеціаліст відділу з призначення, перерахунку та виплати пенсій в м. Березань Т.М. Цимбал Баришівського об’єднаного управління пенсійного фонду України Київської області. Тетяна Миколаївна дала відповіді на численні запитання присутніх. Бібліотечні працівники провели прес-огляд «Пенсійна реформа в дії».

В сучасному суспільному середовищі бібліотека є центром інформації для місцевої громади. Сучасні інформаційні потреби читачів бібліотеки зосереджуються навколо питань, пов’язаних з повсякденним життям, організацією побуту, проблемами працевлаштування , соціального, правового захисту тощо. Для задоволення цих запитів в бібліотеках району діють інформаційні куточки «Влада. Бібліотека. Населення».

Завідувач методично-бібліографічним відділом
Баришівської РЦБС
Лавріненко Н.І.