Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Тиждень знань Правил дорожнього руху

З 19 жовтня по 26 жовтня в бібліотеці-філії Бориспільської МЦБС Київської області проводився Тиждень знань Правил дорожнього руху на підтримку соціально-просвітницького проекту «Рідна країна – безпечна країна» Громадського руху Миколи Томенка «Рідна країна». Партнерами бібліотеки виступили ЗОШ №3 (директор ─ Панкавічене І. А.) та Управління патрульної поліції в м.Бориспіль, яке представили сержант поліції Іван Рудь та прессекретар Тетяна Поминальна.

Провідний бібліотекар філії Ніна Бахмат підготувала та разом з поліцейським Іваном Рудем провела години безпеки «Я і вуличний рух» для читачів-учнів 1-4 класів Бориспільської ЗОШ №3. Бібліотекар розповідала історію виникнення правил дорожнього руху та світлофора; проводила гру «Світлофор». Сержант поліції ознайомлював дітей з правилами дорожнього руху, розповідав, що робити в неочікуваних ситуаціях та головне, як їх уникнути. Діти дізналися про види переходів, про правила для пішоходів, правила поведінки в транспорті. Дуже швидко кожен захід переходив в формат діалогу, адже у дітей було надзвичайно багато запитань та своїх історій з правил безпеки руху.

Вікторина, проведена бібліотекарем для закріплення отриманих знань, стала інструментом веселого екзамену. І читачі пройшли його гідно, тому, що добре знають правила дорожнього руху. Гість коментував деякі відповіді і нагородив дітей дитячими книгами «1000 та 1 поворот», в яких йдеться про правила поведінки на дорозі.

Насамкінець, отримані знання читачі-діти відображали в малюнках, які надалі візьмуть участь у Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнку «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах!». Конкурс організовано Українською асоціацією працівників бібліотек для дітей та Громадським рухом Миколи Томенка «Рідна країна» за підтримки дирекції КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей».

Активна участь читачів в оголошеному конкурсі малюнку розширить знання та уявлення про елементарні поняття правил безпечного поводження на дорозі. Адже дитяча безпека в більшій мірі залежить від дорослих. Від того, наскільки якісно навчимо дітей правилам дорожнього руху і чи будуть вони уважно ставитися до всіх загроз, яких так багато навколо, залежить їхнє здоров’я. Завдяки організованим в бібліотеці провідним бібліотекарем Ніною Бахмат заходам, діти використають набуті знання про безпеку та врятується не одне дитяче життя.