Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Виїзд до Броварської районної централізованої бібліотечної системи

19 жовтня 2017 року дирекція КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей", як науково-методичним, координаційно-консультативним, інформаційним центром з питань бібліотечного обслуговування дитячого і дорослого населення Київської області (генеральний директор М.П. Зніщенко),─ здійснили виїзд з метою обстеження, вивчення діяльності та надання науково-методичної і практичної допомоги бібліотекам Броварської районної централізованої бібліотечної системи (директор: Л.В. Кошелєва), з питань популяризації правознавства в бібліотеках. В рамках виїзду було обстежено, вивчено діяльність та надано методичну і практичну допомогу Броварській районній центральній бібліотеці, бібліотекам - філіям с. Плоске (завідувач: Зброжик Н.Г.) та с. Кулаженці (завідувач: Денисенко Г.М.).

Необхідно зазначити, що діяльність керівництва та спеціалістів Броварської РЦБС, як з питань популяризації правових знань, так і з інших питань бібліотечної діяльності, заслуговує на високу оцінку. Впроваджуються сучасні методи і форми роботи з читачами, місцевою громадою,оригінальні форми та підходи візуальної популяризації документів.

Висококваліфіковані, творчі, здібні спеціалісти фахово надають суттєву і дієву допомогу (методичну і практичну) сільським бібліотекам-філіям, творчо будують свою роботу з усіх напрямків бібліотечної діяльності, наданні бібліотечних послуг різним віковим категоріям читачів та створюють ефективне, активне, культурно-творче середовище для місцевих громад свого регіону.

Розроблені і естетично оформлені оригінальні книжково-ілюстративні, книжково-предметні виставки з сучасними цікавими назвами та актуальними розділами.

Дирекцією КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" були надані консультації та методичні і практичні поради бібліотечним працівникам Броварської РЦБС з питань:

  • зміцнення матеріально - технічної бази РЦБС ( оновлення, придбання комп’ютерної, копіювальної техніки, поповнення документальних фондів новою літературою);
  • удосконалення та розвитку документальних фондів (вилучення, списання зношених, застарілих, де-актуальних документів);
  • переходу та застосування УДК в бібліотеках РЦБС.

Діяльність Броварської РЦБС (директор: Л.В. Кошелєва) заслуговує на вивчення, узагальнення, поширення їх досвіду в бібліотеках Київської області, як з питань популяризації правової літератури, так і з інших форм і методів бібліотечної діяльності.