Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Ми багато зробили і багато ще зробимо

«Ми багато зробили і багато ще зробимо»
З досвіду роботи Броварської РЦБС Київської області

12 жовтня 2017 року в читальній залі Броварської центральної районної бібліотеки відбулася зустріч слухачів «Університету третього віку» Броварської міської громадської організації з депутатом Київської обласної ради VII скликання, головою громадської організації інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату «Прагнення», головою громадсько-політичного об’єднання «Київська обласна асамблея інвалідів» Іваненком Олегом Валерійовичем.

Олег Іваненко – український параолімпієць, рекордсмен, успішний бізнесмен та людина, яка своїм прикладом доводить, що маючи бажання, можна досягти багато чого позитивного в житті.

Олег Валерійович розповів присутнім про свої спортивні досягнення та про чергову перемогу, адже 28 червня 2017 року він встановив світовий рекорд із тріатлону – подолавши за 35 годин дистанцію довжиною 228 кілометрів. 4 км він проплив – на це йому знадобилося 2 години 15 хвилин, далі - 182 км на хендбайку (22 год. 30 хв.) і останній етап – дистанція 42 кілометри на інвалідному візку (10 год. 30 хв.). Свою перемогу він присвятив 21-й річниці Конституції України.

Олег Іваненко вважає, що людина повинна постійно розширювати горизонти власних можливостей. Свого часу він поставив собі завдання – встановити світовий рекорд із плавання, з затримкою дихання, на дистанцію довжиною 50 метрів. Під час спроби встановити рекорд у Великий Британії, за декілька метрів до фінішу, у нього зупинилося серце. Його повернули до буття, а рекорд Олегу таки підкорився.

У рамках заходу відбулась жвава дискусія-діалог у форматі «запитання – відповідь».

Питання, які піднімалися під час зустрічі, стосувались найбільш актуальних тем сьогодення: подальшого розвитку м.Броварів, покращення якості життя громадян, підходів до господарювання у місті, його благоустрою, а також розвитку освіти, культури та спорту.

Олег Валерійович наголосив, що вирішувати ті чи інші питання розвитку міста мають фахівці, а тому доцільно, щоб проблемами тої чи іншої галузі займалися відповідні спеціалісти. А ще він закликав присутніх не чекати, що хтось прийде і вирішить наші проблеми. Потрібно спільно обговорювати соціально важливі питання.

Присутні подякували Олегу Валерійовичу за цікаву та змістовну розмову, побажали йому здоров’я та життєвої енергії.

Бібліотечні заклади завжди були, є і будуть найпершими осередками соціально-культурного спілкування для місцевої громади.