Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібліотека і читання в дошкільній педагогіці

12 жовтня 2017 року в КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» відбувся методичний день «Бібліотека і читання в дошкільній педагогіці» для вихователів дошкільних закладів – слухачів курсів підвищення кваліфікації Інституту післядипломної освіти Київського університету ім. Б. Грінченка (програма додається).

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» та Київський університет ім. Б.Грінченка пов’язують давні дружні стосунки та чітка координація в роботі. Під час методичного дня спеціалістами бібліотеки були надані ґрунтовні консультації, різнобічна інформація та презентації матеріалів електронного ресурсу згідно теми зазначеного заходу. Працівники бібліотеки ознайомили колег з новинками дитячої літератури, розглянули можливості спільних рішень щодо залучення дітей до систематичного та різнобічного читання.

Про важливість, особливості сучасного процесу та першочергових завдань бібліотечних і дошкільних закладів з питань залучення дітей дошкільного віку до читання та бібліотеки своїми поглядами поділилися генеральний директор КЗКОР «Київська обласна бібліотека для дітей», кандидат історичних наук, заслужений працівник культури України, віце-президент Української асоціації працівників бібліотек для дітей М.П. Зніщенко, та кандидат психологічних наук, доцент Київського університету імені Б. Грінченка Н.М. Дятленко.

Під час методичного дня вихователі дошкільних закладів разом з бібліотечними працівниками взяли участь у презентації проекту «Рідна країна – безпечна країна» Фонду Миколи Томенка «Рідна країна». Презентував проект сам очільник Фонду – Микола Томенко.

На закінчення методичного дня відбулося творче, професійне спілкування бібліотечних працівників та вихователів дошкільних закладів.