Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Оригінальні форми профудосконалення працівників бібліотечних та інших культурологічних закладів Кагарлицького району Київської області

ОБМІН ДОСВІДОМ

Оригінальні форми профудосконалення працівників бібліотечних та інших культурологічних закладів Кагарлицького району Київської області.

Нещодавно, погожого жовтневого дня великопріцьківчани тепло вітали шановних гостей: завідуючих бібліотеками села Уляники Наталію Володимирівну Луцук та села Балико-Щучинки Валентину Максимівну Любич, а також завідуючу сільським клубом Олену Іванівну Чорновол та працівника музею Тетяну Дмитрівну Конотопчик з Балико-Щучинки. На запрошення сільського голови Олександра Артуровича Микитянського гості прибули в село Великі Пріцьки з метою обміну досвідом роботи закладів культури, адже в цій сфері діяльності всі вищеназвані населені пункти мають чимало спільного.

Так, зокрема, запрошені відвідали Великопріцьківську сільську бібліотеку, де побачили оновлений дизайн дитячого відділу книгозбірні та ознайомилися з роботою закладу. Завдяки підтримці великопріцьківського сільського голови, власними зусиллями в бібліотеці нещодавно проведено поточний ремонт. Оновлено інтер’єр та упорядковано книжковий фонд, за новим дизайном облаштовано читальний зал.

Разом з читачами, які завітали того дня до бібліотеки, присутні колеги із сусідніх сіл взяли участь у презентації книги «Незворотність і неповторність» письменника-земляка, члена Спілки письменників України Миколи Максимовича Ілляша. Також учасники заходу ознайомилися з діяльністю Великопріцьківського сільського Будинку культури. У свою чергу вони розповіли про свої напрацювання, поділилися думками щодо власного досвіду роботи.

Побували гості також у Великопріцьківському сільському музеї. Працівник музею, місцева поетеса Надія Миколаївна Вегера-Предченко провела змістовну екскурсію, ознайомила з новими експозиціями та виставками, розповіла про створення музею, а також поділилася планами на майбутнє.

Завершилася зустріч профдискусією, під час якої всі учасники поділилися враженнями від побаченого і почутого, зробили зауваження та висловили власні побажання щодо удосконалення роботи своїх закладів культури. А наостанок відбулося дружнє чаювання, де було укладено домовленість про подальшу співпрацю на культурній ниві.


Ільченко Валентина,
завідуюча бібліотекою
с. Велики Прицьки
Кагарлицького району
Київської області