Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Спеціалізовані бібліотеки для дітей  та шкільні бібліотеки: соціальне партнерство

5 жовтня 2017 року на базі КЗКОР «Київська обласна бібліотека для дітей» (генеральний директор: М.П. Зніщенко) проведено Методичний день за участю шкільних бібліотекарів Києво-Святошинського району Київської області за темою: "Спеціалізовані бібліотеки для дітей та шкільні бібліотеки: соціальне партнерство" (програма додається).

Мета методичного дня – поєднання,узгодження та використання в професійній діяльності вчителів, бібліотечних працівників, всіх зацікавлених літературного, інформаційного, краєзнавчого ресурсу, мультимедійного продукту Київської обласної бібліотеки для дітей та шкільних бібліотек загальноосвітніх навчальних закладів Київської області, Києво - Святошинського району, зокрема.

Відкрила Методичний день заступник генерального директора по науковій роботі Київської обласної бібліотеки для дітей Л.П. Соляник.

В своєму виступі вона акцентувала увагу на актуальних питаннях бібліотечного обслуговування дітей та керівників дитячого читання, наголосила на тому, що особистість дитини-читача, її запити, уподобання завжди були і будуть головним орієнтиром у роботі дитячих і шкільних бібліотек. Саме у співпраці дитячих і шкільних бібліотек, в поєднанні із новітніми технологіями, - прогресивний шлях досягнення зазначеної мети. Також вона передала учасникам Методичного дня вітання і побажання успішної, плідної роботи від генерального директора бібліотеки, кандидата історичних наук, заслуженого працівника культури України М.П. Зніщека, який був відсутній у зв’язку з його участю у Міжнародній конференції директорів обласних бібліотек для дітей на базі Національної бібліотеки для дітей України).

Групу шкільних бібліотекарів в кількості 30 осіб, очолювала: Н.В. Пучкова – методист по бібліотечних фондах відділу освіти Києво - Святошинського районної державної адміністрації.

Учасники Методичного дня отримали грунтовні консультації у відповідності до теми та програми заходу і взяли участь в профдискусіях.

Програма Методичного дня була доповнена презентацією мультимедійної книги «О дивна «Квітко» України», яка розповідає про життєвий шлях американської співачки українського походження Квітки Цісик, яку провела завідувач сектора Ткач С. В.

Фахівці Київської обласної бібліотеки для дітей готують науково-методичні, методико-бібліографічні, бібліографічні, довідкові видання за тематичними серіями, щорічно укладають Календарі знаменних та пам’ятних дат, краєзнавчих пам’ятних дат, які представлені на сайті бібліотеки у розділі «Видання бібліотеки». Такі видання є корисним інструментом та суттєвим доповненням навчального процесу, самоосвіти, при написанні науково-дослідницьких робіт учнів, членів Малої академії наук. Їх електронний варіант представлений на сайті Київської обласної бібліотеки для дітей для широкого використання за посиланням http://child-library.kiev.ua/index.php/vidannya-biblioteki.

Підвели підсумки Методичного дня Л.П. Соляник та Н.В.Пучкова.

Київська обласна бібліотека для дітей запрошує освітян Київської області до подальшої співпраці у форматі роботи семінарів, засідань круглих столів, професійних зустрічей щодо створення спільних інформаційно-навчальних ресурсів на допомогу навчанню, популяризації книги та читання, використанню документального фонду бібліотеки.