Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Наша країна – Україна: Дню Незалежності України присвячується

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» 22 серпня 2017 року книжково-документальною виставкою «Наша країна – Україна: Дню Незалежності України присвячується» взяла участь в загальнообласному заході в рамках ІІІ Обласного фестивалю національних спільнот «Київщина – сузір`я злагоди», присвяченого Дню Незалежності України, організованого управлінням культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації (начальник управління: І. І. Подолянець) на базі Вишгородського Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» (директор: І. П. Вікован).

На виставці були представлені змістовні, чудово поліграфічно видані книги та видання різних видів і типів, в яких міститься інформація про історію, розвиток, духовні, матеріальні і культурні здобутки України,її народу, окремих особистостей. Один з розділів виставки присвячено Київщині та методичним посібникам, що готує і видає КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» (директор: М. П. Зніщенко), які звеличують і прославляють досягнення України й українців, Київщини та її видатних людей на підґрунті високої духовності, моральності та патріотизму.

Під час зазначеного заходу, виставка користувалась великою популярністю. Присутні з зацікавленням знайомились з літературою, представленою на ній.

Працівники бібліотеки (Юлія Трунова, Володимир Чернилевський) проводили огляди виставки та окремих видань, а директор бібліотеки М. П. Зніщенко поінформував присутніх, що аналогічні книги та методичні посібники є у всіх районних і міських централізованих бібліотечних системах Київської області і мешканці районів і міст Київщини можуть скористатися ними в своїх бібліотеках.

Захід пройшов на високому рівні організаційної і професійної майстерності, на піднесеному духовному акорді. В ньому взяли участь представники посольств та консульств тих національних спільнот, що проживають на території Київської області, а також представники всіх релігійних конфесій.

Національні творчі колективи Київської області чудово і яскраво представили свої національні спільноти як ужитковим мистецтвом так і концертними виступами в різних жанрах. Організаційне забезпечення цієї частини свята здійснював Київський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи (директор: О. В. Завальська).

Народ України і Київщини, зокрема, – талановитий, творчо обдарований, працьовитий, духовно піднесений, патріотично налаштований, - завжди вміє гарно працювати і гарно святкувати. Тож, з святом тебе, наша люба країна – Україна!