Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Скарби - таємниці на книжковій полиці» - посиденьки на бібліотечній призьбі.

«Бібліотекар, як майбутній садівник,
Що прихиляється до гілки,
Перекладає мудрість книг
В дитячі мудрії голівки».


У Вороньківській сільській книгозбірні Бориспільського району Київської області у рамках програми літніх канікул відбулися пізнавальні, змістовні і незабутні посиденьки на бібліотечній призьбі під назвою «Скарби - таємниці на книжковій полиці». В ласкаві обійми закладу завітали книголюбчики та казкознавчики 2-а і 2-б класів пришкільного табору ОНЗ «Вороньківська загальноосвітня школа» разом із класоводами Ольгою Руденко та Анютою Ніжинською. Бібліотекар Світлана Григор провела хвилинку – цікавинку, в якій подала стислу інформацію про історію книги, бібліотеку, творчість місцевих володарів літературного пера.

В бібліотеці діти зустрілися з розмаїттям нових книг, періодики, іграшками, казковими несподіванками, веселими іграми. Читачі мали змогу поспілкуватися у колі однолітків, проявити вправність, показати свою ерудицію і творчі здібності. Учасники заходу з цікавістю ознайомилися з книжково – ілюстративною виставкою - оглядом новинок літератури «Дивосвіт української дитячої книги».

Захоплюючою для юних мудреців виявилася казкова вікторина « Впізнай літературного героя» та конкурс ерудитів «Розплутай клубочок». Прийшлася до вподоби читачам бліц–інформація від господині книгозбірні «Енциклопедії і словники – у навчанні помічники». Цікавою родзинкою заходу став аукціон загадок та прес–калейдоскоп «Наш улюблений дитячий журнал».

Вірні друзі бібліотеки провели дозвілля, по вінця наповнене позитивом, проявили свої знання з літератури, розповідали про свої улюблені книжки. Зустріч юних читачів з героями творів залишила приємні враження і запам’ятається назавжди. Саме під час такого спілкування народжується надзвичайна атмосфера добра, творчості, фантазії та дружби. Є надія, що дитяча книга залишиться хорошим другом для юних всезнайок, а читання даруватиме радість і приємні миті, наснагу до пізнання нового та непізнаного.