Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Історією багата земля Київщини

Таку назву мала краєзнавчо-інформаційна година, яку для вихованців центру соціальної реабілітації дітей «Узин», провели у Таращанській районній бібліотеці для дітей. Присвячена вона 85-річчю утворення Київської області. Діти познайомились з книжково-ілюстративною експозицією «Київщино мила, краю мій чудовий».

Бібліотекарі, Раїса Антонівна Поліщук та Світлана Миколаївна Фещенко, познайомили дітей з історичними фактами про утворення Київської області та розповіли про символи на її Гербі та Прапорі. На екрані демонструвались слайди з картою, Гербом, Прапором Київщини. Дітям дуже сподобалась презентація про визначні місця, пам’ятки архітектури Київщини, адже Київська область завжди була центром культурного розвитку української держави, а після проголошення незалежності України відіграє чи не найважливішу роль у розвитку країни. Читачі, учасники заходу, прослухали Гімн Київщини та вірші поетів-земляків: М.Зніщенка, Ліни Костенко, А.Ткаченка, в яких оспівано красу нашої землі.

В цей святковий для Київщини рік бажаємо всім: хай не міліє джерело нашої віри, надії і любові до рідної землі, додається всім енергії, снаги і впевненості у власних силах і переконаннях. Любіть свій край – неповторну перлину на карті України. З святом, древня і вічно молода Київщино!