Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібіліотечний квест «Лабіринтами бібліотеки для дітей»

Бібліотекам Київщини радимо застосовувати в себе
«Бібіліотечний квест»

27 квітня до Київської обласної бібліотеки для дітей завітали читачі-учні 4-Б класу школи № 292 імені гетьмана України Івана Мазепи, щоб взяти участь у цікавому бібліотечному квесті «Лабіринтами бібліотеки для дітей».

Умови квесту та його проходження по навігаційній карті були розроблені фахівцями бібліотеки. Метою цього бібліотечного квесту під назвою «Лабіринтами бібліотеки для дітей», було поширення знань серед читачів-дітей про Київську обласну бібліотеку для дітей, її можливості в наданні інформаційних послуг, в написанні рефератів, підготовці до участі в олімпіадах, творчих конкурсах, і взагалі, на допомогу засвоєнню шкільної програми.

Бібліотечний квест розпочався з отримання кожною командою навчальної карти-навігатора по бібліотеці. Команди отримали гідів-екскурсоводів. Ними стали працівники відділів обслуговування. Учасникам бібліоквесту в ігровій формі, з залученням відповідних книг, було запропонувано маршрути, які проходили через відділи бібліотеки: відділ обслуговування читачів-дошкільників і учнів 1-4 класів, відділ обслуговування читачів-учнів 5-9 класів, відділ естетичного виховання, відділ комплектування, відділ довідково – бібліографічної та інформаційної роботи. В кожному із зазначених в навігаційній карті відділів вони виконували завдання, що отримали перед початком гри. Читачі які виконали всі завдання бібліоквесту, в результаті яких утворилися поетичні рядки: «Книги дружать з дітворою, полюби їх у житті – і улюблені герої будуть друзями в путі. Сторінки книжок завітних всіх нас доброму навчать – працювати, і учитись, й Батьківщину шанувать», що можуть стати девізом на життєвому шляху, і отримали - сертифікат.

Таким чином бібліотекарі Київської обласної бібліотеки для дітей розкрили дітям-користувачам різноманітні можливості Київської обласної бібліотеки для дітей у поєднані активного відпочинку з набуттям нових знань, а саме: як книга потрапляє до бібліотеки, що таке інвентарна книга, що таке каталог і які вони бувають, як знайти, за допомогою інтернет, потрібну інформацію, як користуватися електронним каталогом, яка література зберігається в відділі естетичного виховання, як розставлені книги на полицях, які виставки є у відділах обслуговування, познайомились з мультимедійними продуктами, створеними бібліотечними працівниками.

Запровадженні Київською обласною бібліотекою для дітей інноваційні форми роботи дозволять розвинути у дітей бажання читати, творчо, змістовно і шляхетно проводити вільний час.

Найкращою подякою від читачів бібліотекарям було бачити їх зацікавленість у бібліоквесті і чути вигуки, що це – «круто». Діти – користувачі Київської обласної бібліотеки для дітей висловили наполегливе бажання взяти участь в бібліотечних квестах різноманітної тематики. Бібліотекарі Київської обласної бібліотеки для дітей готові виконати запити своїх любих читачів.