Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібліотека для дітей та соціально-культурне партнерство

19 квітня 2017 року на базі КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» відбувся обласний семінар за участю заступників директорів по роботі з дітьми районних і міських централізованих бібліотечних систем Київської області за темою: "Бібліотека для дітей та соціально-культурне партнерство" (Програма семінару – додається).

Про сучасний стан бібліотечного соціокультурного середовища і партнерських стосунків між районними, міськими, сільськими бібліотеками і різними державними, комерційними, громадськими структурами в Київській області у вступному слові до учасників семінару звернувся генеральний директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», кандидат історичних наук, заслужений працівник культури України Зніщенко М.П.

В роботі обласного семінару взяв участь: Євген Садовников - керівник відділу продажу, бренд-менеджер компанії "INTER SYSTEMS". Він провів презентацію сучасної проекційної, компютерної техніки, яка покращує якість обслуговування різних вікових категорій груп користувачів бібліотек, а саме: проектори, екрани, інтерактивні дошки, сканери, документ-камери. Придбання бібліотеками Київщини якісної сучасної техніки надало би змогу осучаснити бібліотеки всіх рівнів, підняло би рівень престижності їх роботи в регіонах Київської області.

Під час роботи семінару відбулися професійні діалоги з актуальних проблем та професійних питань діяльності бібліотек в обговоренні взяли участь : Гарбуз Н.М. – заступник директора по роботі з дітьми Бородянської РЦБС, Коваленко В.Г. – заступник директора по роботі з дітьми Іванківської РЦБС , Торохтій Н.М. – завідувач бібліотеки для дітей м. Кагарлик, Малишева О.І. - завідувач Обухівської районної бібліотеки для дітей, Мирець Т.М. – завідувач бібліотеки для дітей Рокитнянської РЦБС. Професійні діалоги між учасниками семінару і працівниками Київської обласної бібліотеки для дітей дозволяють виявити больові та критичні точки у роботі бібліотек на місцях, направити діяльність бібліотек області в необхідному напрямку, щоб відповідати сучасним вимогам бібліотечної роботи бібліотек Київщини.

Дирекція Київської обласної бібліотеки для дітей виконала приємну місію під час семінару вручити Гран-Прі у трьох номінаціях за участь у фестивалі дитячої творчості "Веселкові обереги Київщини", присвячений 85-річчю утворення Київської області, роботи дітей розміщені у виставковій арт-студії Київської обласної бібліотеки для дітей.

Колективна робота читачів-дітей бібліотеки-філії № 6 Білоцерківської міської ЦБС;

Ілона та Павло Котовщики, читачі бібліотеки-філії с. Сухоліси Білоцерківської районної ЦБС;

Лілія та Діана Фещенки, читачі бібліотеки для дітей м. Тараща Таращанської районної ЦБС.

Підсумки обласного семінару, підвів генеральний директор КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" М.П.Зніщенко.