Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Вітаємо Володимира Семеновича Стрекаль з 80-річним ювілеєм!

КИЇВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ та вся бібліотечна спільнота Київської області щиро вітає ВОЛОДИМИРА СЕМЕНОВИЧА СТРЕКАЛЯ з 80-річним ювілеєм!

Від душі бажаємо Вам творчої наснаги, здоров'я з води й роси, розвою Божого дару, родинного затишку, гарного достатку, подальшого довголіття! Спасибі Вам за Вашу майстерність, професіоналізм, за Вашу творчість та Ваші дарунки для наших бібліотек. Ваші книги чудові і користуються великим попитом у читачів бібліотек Київщини і України.


Хай повниться до краю день за днем
Добра і щастя золота криниця.
Нехай життя наснаги додає
Десятки літ ще мріяти, творити,
Щоб Ви змогли усе життя своє
В здоров'ї й радості
Багато літ прожити.


За дорученням, Генеральний директор КЗ КОР
"Київська обласна бібліотека для дітей",
кандидат історичних наук,
заслужений працівник культури України,
віце-президент Української асоціації працівників бібліотек для дітей
М.П.Зніщенко


В Київській обласній бібліотеці для дітей відбулась презентація виставки-інсталяції "Золоті зернята Володимира Стрекаля", присвячена 80-річчю чудового українського дитячого поета

Володимир Семенович Стрекаль народився 15 грудня 1936 року в селі Моринці Корсунь-Шевченківського району Черкаської області. Закінчив Корсунь-Шевченківське педучилище де здобув диплом учителя початкових класів. Київський університет імені Тараса Шевченка озброїв його професією журналіста, яку він застосовував на практиці з 1972 року по 2010 – в Київській обласній газеті «Київська правда» як літературний працівник, кореспондент, завідувач аграрного відділу.

З письменницьким цехом В.С.Стрекаль поєднаний ще з участі у творчому семінарі молодих письменників України в м. Ірпінь.

Лауреат премії журналу «Перець», премії ім. Василя Юхимовича. Член Національних спілок України – письменників та журналістів. Автор цілої низки цікавих поетичних збірок для дорослих і дітей.