Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" до МІЖНАРОДНОГО ДНЯ "ДЯКУЮ"

КЗ КОР "Київська  обласна  бібліотека  для дітей" представляє книжкову викладку "Це чарівне слово "ДЯКУЮ"

11 січня відзначається  МІЖНАРОДНИЙ  ДЕНЬ  "ДЯКУЮ". Це слово одне із найпоширеніших у світі, адже люди його вимовляють мільйони разів щодня. Магія цього слова дарує нам позитивні емоції та надихає на нові добрі вчинки.

За деякими історичними даними вперше слово "спасибі" згадується в словнику-розмовнику, виданому у Франції, в 1586 році. 

Українці висловлюють вдячність словами - "дякую" та "спасибі". В Україні  слово “спасибі” з`явилося у вживанні в ХVI столітті. Часто промовлене словосполучення “спаси Бог” перетворилося на одне слово. А українське слово "дякую" походить від німецького слова "danke". Його добре розуміють у Європі, адже воно співзвучне : у польській мові - dziekuje, у німецькій - danke, у чеській - dekuji, у словацькій - dakujem.

Ініціювали  святкування дня "Дякую" міжнародні організації ООН, щоб нагадати людям про цінність гарних манер, ввічливості та необхідність налагодження добрих взаємовідносин. За допомогою слів "Дякую", "Спасибі" люди висловлюють свою вдячність, толерантність, дарують один одному позитивні емоції, увагу. 

Сьогодні є додатковий привід, щоб подякувати батькам, рідним, друзям і просто добрим знайомим просто так, за те, що вони є, за їх підтримку, допомогу, гарний настрій  і за те, що завжди поруч з вами. 

Колектив КЗ КОР "Київська  обласна  бібліотека  для дітей" ДЯКУЄ своїм користувачам, що вже багато років довіряють і приходять до бібліотеки за книгами. Чекаємо завжди на зустріч з вами!