Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" представляє книги Ганни Чубач". До 80-ти річчя української поетеси

 

В КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" до уваги читачів викладка літератури "Світ любові Ганни Чубач".

Її вірші є у всіх букварах, читанках та шкільних підручниках. Студенти  педагогічних університетів опановують майстерність, техніку мовлення, орфоепію, дикцію, закони логічного читання  за допомогою її абеток, загадок, швидкомовок, лічилок. А пісні на її вірші: "Крила", "Хустка тернова", "Не відлітайте, лелеки", "Поле, поле", "Вишенька біла", «Світ із любові" вже вважаються народними.

6 січня виповнюється 80 років від дня народження ГАННИ ТАНАСІВНИ ЧУБАЧ (06.01.1941 - 19.02.2019) - відомої  української поетеси, Заслуженого діяча мистецтв України, лауреата Державної премії ім. Лесі Українки, Всеукраїнських літературних премій імені Павла Усенка, Марусі Чурай, Євгена Гуцала, Анатолія Бортняка, С. Гулак-Артемовського, мистецької премії «Київ» імені Євгена Плужника  та міжнародної премії «Дружба». У 2016 році поетеса отримала відзнаку "Золотий письменник України".

За 50 років своєї творчої праці Ганна Чубач написала понад  60 дитячих і книг для дорослих та створила понад 300 ліричних пісень. Вірші української майстрині слова перекладені на англійську, німецьку, чеську, болгарську, угорську, російську,  монгольську та інші мови.

Ганна Чубач  улюблена поетеса багатьох  поколінь українців, кожне з них відкриває для себе її неповторну і незабутню творчістю. Тільки-но зробивши перші кроки, дітлахи вивчають алфавіт, виробляють артикуляцію за допомогою загадок  і скоромовок, написаних поетесою. А Черепаха Аха, Їжачок Дивачок, Ласий кіт Івашко та інші герої Ганни Чубач  також припали до вподоби  юним читачам і в XXI сторіччі. Для читачів середнього шкільного віку поетеса написала доступні вірші про Україну, прапор, Тризуб, Свято Незалежності, які увійшли до шкільних підручників. А дорослим читачам Ганна Чубач залишила у спадок  свою магічну лірику. 

Поезія, написана українським класиком Ганно Чубач, мов би зіткана із любові - любові до всього - сонця, неба, квітів, любові до своєї рідної України, любові до своїх маленьких читайликів та дорослих поціновувачів. Тому її знають, люблять і обожнюють мільйони людей в Україні. Вона поза часом за красою і вишуканістю поетичного слова.

Про книги Ганни Чубач у фондах КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" можна дізнатися через електронний каталог на сайті бібліотеки.