Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" представляє книжкову виставку "Палають шини і серця" до Дня Гідності та Свободи

 

КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" представляє книжкову виставку "Палають шини і серця" до Дня Гідності та  Свободи. 

 

Щороку 21 листопада в Україні відзначається  День Гідності та Свободи. Це одне із  знакових державних свят в сучасній  історії України. Воно присвячене двом революціям в Україні – Помаранчевій революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років.  Євромайдан, Революція Гідності –  ці слова сьогодення стали невід’ємною складовою в історії утвердження української державності.  Це були надзвичайно тяжкі випробування для українців. Але вони гідно продемонстрували світові свою європейськість, своє прагнення до свободи. Проте за відстоювання цих ідеалів довелося заплатити дорогою ціною – кров’ю "Небесної Сотні" – патріотів, які поклали своє життя на вівтар для збереження рідної Батьківщини.

 

21 листопада — це день, коли ми згадуємо трагічні дні протистояння і кровопролиття та вшановуємо пам`ять тих, хто віддав життя в боротьбі за моральні цінності української нації. Згадуємо Героїв, для кого "Україна", "справедливість", "гідність", "свобода" були не просто слова, а сенс їхнього життя. Ціною власного життя  вони змінили історію України. Вони були з різних куточків України, різних національностей, різного віку й віросповідання, різних професій, але їх назавжди об’єднали любов до України та прагнення змінити життя кожного з нас на краще. Сотні сердець згоріли за перемогу і запалили до боротьби ще мільйони сердець.

 

На книжковій виставці  "Палають шини і серця" представлено книги із фондів КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей". Це - фотоальбоми, хронологічні довідники, літописи очевидців подій, романи, оповідання, нариси, присвячені доленосним подіям в Україні початку XXI ст.

Для пошуку видань можна користуватися електронним каталогом бібліотеки.

 

Живи, Україно, живи для краси,

Для сили, для правди, для волі!..

Шуми, Україно, як рідні ліси,

Як вітер в широкому полі.

 

До суду тебе не скують ланцюги,

І руки не скрутять ворожі:

Стоять твої вірні сини навкруги

З шаблями в руках на сторожі.

 

Стоять, присягають тобі на шаблях

І жити і вмерти з тобою,

І прапори рідні в кривавих боях

Ніколи не вкрити ганьбою!

                                                           1917 Олександр Олесь