Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" вітає з ювілеєм відомого сучасного письменника і сценариста Андрія Кокотюху!

 

КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" вітає з ювілеєм відомого сучасного письменника і сценариста Андрія Кокотюху! 

 

 Андрій Кокотюха (17.11.1970) - сучасний український письменник, журналіст, сценарист, широко відомий майстер гостросюжетних історій, якого один з видавців назвав  «єдиним справжнім технологічним автором бестселерів в українській літературі».

 Писати Кокотюха почав рано - років у 7, а перше оповідання було опубліковане  вже у 1987 році.  Сьогодні він автор понад 75 популярних книжок для дорослих і дітей, серед яких детективні, готичні та історичні романи, пригодницькі повісті для дітей, історико-біографічні розвідки, ретро-романи, тощо. В активі  письменника – 10 сценаріїв повнометражних стрічок та телесеріалів - гостросюжетні драми, історичне кіно, пригодницькі та детективні фільми, бойовики.

 Андрій Кокотюха володар багатьох премій та почесних нагород, в тому числі, декількох  номінацій конкурсу "Коронація слова". В 2012 році разом із 25 колегами отримав відзнаку «Золотий письменник України» – як автор, чий сукупний тираж перейшов позначку 200 тисяч примірників. Книги Андрія Кокотюхи виходили та виходять практично в усіх найвідоміших видавництвах України.

Окремі твори письменника перекладені  французькою, німецькою, сербською, хорватською, словацькою мовами. 

Серед улюблених захоплень письменника - читання, і не менше 100 сторінок в день. Від 1988 року, коли письменникові було неповних вісімнадцять, і дотепер він записує, скільки за рік прочитав книжок. Виходить по 70–90 видань різних жанрів. Андрій Кокотюха переконаний, що читання повинно бути модне як процес, а не має бути модно читати певних авторів. Улюбленою  книгою дитинства белетрист називає книгу Богдана Чалого у віршах, і в традиціях бойовиків і детективів "Сто пригод Барвінка і Ромашки".

В багатьох своїх інтерв`ю Андрій Кокотюха говорить, що не вважає себе письменником: "Коли я пишу книжки, у мене немає всяких там "красівостєй", в мене немає "літературщини", в мене немає описів жирних на півтори сторінки, якихось там внутрішніх монологів. У мене це все йде дія-дія-дія-дія-дія, і я не той, хто пише відчуттями."

Колектив КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей", все ж таки,  з цим твердженням письменника не погоджується. Андрій Кокотюха в числі  улюблених і затребуваних сучасних авторів, серед читачів бібліотеки.

Тільки почніть читати книги Андрія Кокотюхи… І спинитися буде неможливо! Читайте книги повні пригод та загадок!

КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" пропонує книжкову викладку книг Андрія Кокотюхи. Для пошуку видань можна користуватися електронним каталогом та зробити онлайн замовлення.