Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Новинки, які вже чекають на поличках

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» представляє новинки, які вже чекають на поличках у відділах обслуговування на своїх читачів. 

Для поціновувачів фентезі — світовий бестселер — серія пригодницьких романів-фентезі «Коти-вояки». Книги серії мають шанувальників в Англії, США, Німеччині, Франції, Іспанії, Італії, Польщі, Чехії, Японії, Китаї… — понад 30 000 000 читачів й фанів у всьому світі! Серія створена британськими письменницями Кейт Кері, Черіт Болдрі, Тай Сазерленд у співавторстві з редактором Вікторією Голмс під загальним псевдонімом Ерін Гантер

Про дванадцятилітнього американця Ґреґа Хефлі, який щойно перейшов до середньої школи і понад усе у світі прагне стати улюбленцем класу, розкаже серія світового бестселеру «Щоденник слабака», написана та проілюстрована дизайнером онлайн-ігор Джефом Кіні, книга для дітей та підлітків, яка стала основою для однойменного голлівудського фільму. Сюжет, покладений в основу «Щоденника слабака», нагадує класичну американську історію про хлопчика, який намагається стати успішним та популярним у середній школі, але не має для того «необхідних якостей». Ґреґ Хефлі значно нижчий за 95% учнів, до красенів-спортсменів йому, ох, як далеко, а усі його плани перетворення на милого та кумедного улюбленця класу зазнають невдач...

Незвичайний щоденник «Лотта та її катастрофи» відомої німецької дитячої письменниці Аліс Пантермюллер і талановитої художниці-ілюстраторки Даніели Коль познайомить читача з, начебто, звичайною десятирічною дівчинкою, яка понад усе мріє про домашню тваринку: кролика, собачку або хоча б маленьку овечку. Та, чомусь, мама натомість дарує їй ненависну блокфлейту, через яку, на думку Лотти, у її житті постійно трапляються «катастрофи»... Книжка припаде до смаку тим, хто любить веселі пригоди та готовий до захопливого читання і невпинного реготання! 

З особливою дівчинкою, Анне Беа, познайомить серія книжок про Суперкрутих норвезької письменниці, авторки підліткової літератури А. Аудгільд Сульберґ. Анне добре вчиться, має талант до співу, її люблять вчителі й бібліотекар, але від жорстокого ставлення з боку «передових» однокласниць через занадто світлу шкіру, зовсім біле волосся й дуже поганий зір, це її не рятує. Одного разу обставини складаються так, що несмілива і сором'язлива дівчинка наважується кинути виклик супер-модницям Теї з компанією... 

Для любителів справжніх пригодницьких детективів пропонується серія «Таємниць» від українського письменника Андрія Кокотюхи. У «Таємницях козацького скарбу» головні герої — тямущий Данько, спортивний Богдан та дівчинка Галка з навіженим страусом на прізвисько Футбол — під час літніх канікул випадково наближаються до розгадки таємниці козацького скарбу... Шукачі скарбів повертаються у книзі «Таємниці зміїної голови»! Тепер герої вирушають на мальовниче Поділля. Де є старовинний княжий замок та похмурі лабіринти підземних печер. Чи вдасться героям випередити злодіїв і врятувати замок? Чи зможуть вони розгадати усі розбійницькі загадки? Що цього разу учворить шалений страус на прізвисько Футбол?.. У Криму, на темному дні загадкової бухти, лежить «Сом» — один із перших підводних човнів Українського Чорноморського флоту. Майже сто років тому його затопила команда, щоб він не дістався ворогам молодої Української держави. На борту «Сома» — справжній скарб, що може розкрити чимало таємниць і змінити уяву про один із героїчних епізодів нашої історії. Але хтось полює за цим підводним скарбом, аби заволодіти ним і знищити таємницю. Хто саме? Про це хочуть дізнатися наші давні знайомі, невтомні шукачі скарбів у третій частині «Таємниць підводного човна»

«Детективи в Артеку» Андрія Бачинського — це історія про чотирьох героїв — Оленку, Антона, Сашка і Сергія, які під час відпочинку у таборі на березі Чорного моря випадково дізнаються про таємницю захованих неподалік коштовностей славнозвісної Міледі, героїні роману про трьох мушкетерів. Уночі друзі таємно вирушають на пошуки скарбу, але потрапляють у вир захоплюючих пригод... 

Зацікавились? Але це ще не все... 

Для найдопитливіших хлопчаків пропонується серія технічних казкових історій про трьох відважних мандрівників — пацюка Арні, горобця Зила та жабуна Крістіана від чеського дитячого письменника Мартіна Содомки. Це захоплюючі історії для тих, хто цікавиться технікою, оскільки простою мовою і на наочних ілюстраціях пояснюються принципи роботи різноманітних технічних деталей та вузлів. 

Якщо у вас «випадково» загубилася одна шкарпетка — можете не витрачати час, марно шукаючи її по всіх кутках. Думаєте, що вона просто загубилася десь серед випраних речей? А може, вітер ненароком зірвав її з сушильної мотузки? Може, і так ... Однак, найчастіше за цим стоять ... «Шкарпеткожери»! Ці таємничі істоти живуть у кожному будинку і завжди крадуть та їдять тільки одну шкарпетку з пари. Заінтриговані? Тоді мерщій до бібліотеки дізнаватися про шкарпеткожерів все, «що хотіли б знати, але не наважувалися запитати»!

Також, зацікавить читачів серія абеток-енциклопедій «Видавництва Старого Лева», у яких відомих діячів української культури представлено з неочікуваного боку. Це арт-бук для родинного читання, завдяки якому і діти, і дорослі дізнаються не лише біографію відомих українських діячів, а полюблять їх так, як можна любити друга.