Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Valentine's Day

 Любов - найвище в світі почуття!

Вона не має меж - безкрая!

З любові починається життя,

Вона усе найкраще починає!

Надія Красоткіна

 

Цього року КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» до Дня святого Валентина, окрім тематичної книжкової викладки-інсталяції, підготувала для читачів-дітей цікаві майстер-класи по виготовленню різноманітних валентинок

14 лютого у багатьох країнах світу відзначається День святого Валентина (Valentine's Day) або День всіх закоханих.

Вважається, що День святого Валентина існує вже більше 16 століть, але свята Любові відомі зі ще більш ранніх часів - з часів стародавніх язичницьких культур.

У всьому світі існують особливі традиційні дарунки в цей день. Наприклад, у Франції - це ювелірні прикраси, в Японії – кондитерські смаколики, а в Данії - засушені квіти. Оскільки свято набуло популярності і в Україні, то й традиція дарувати щось в цей день своїм коханим також стала обов'язковою.  Але не слід забувати, що найголовніша мета цього дня - увага та піклування про своїх рідних, а подарунок можна зробити і своїми руками. Так, протягом тижня учасники арт-студії «Чарівна веселка» власноруч створювали свої валентинки-листівки, щоб 14 лютого подарувати їх своїм близьким та друзям, а учасники театральної студії «Балаганчик» від бібліотеки отримали в подарунок валентинки-закладинки.